Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

10 Αυγούστου λογοτεχνική βραδιά στην Αγία Κυριακή

Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στις Φιλιατρινές ποιήτριες θα γίνει την Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 9 το βραδύ στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχει ο Εξωραϊστικός .....

Σύλλογος Αγίας Κυριακής.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ένωση Μεσσήνιων συγγραφέων κα η Φιλιατρινή λογοτεχνική συντροφιά.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αφήγηση του λογοτέχνη και ειδικού γραμματέα του Δ.Σ της ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Κώστα Ζωτόπουλου, με θέμα «Γυναίκες ποιήτριες στην αρχαία ελληνική γραμματεία.»

Η παρουσίαση των Φιλιατρινών ποιητριών θα γίνει από τους φιλιατρινούς λογοτέχνες: Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη, Αντώνη Γιαννόπουλο και Κώστα Καπελούζο.
Παρεμβάσεις με κείμενα τους θα κάνουν, ο λογοτέχνης Χρίστος Πλακονούρης και η φιλόλογος Βακώ Αθανασοπούλου.

Απαγγελίες και ανάγνωση κειμένων θα γίνουν από τον ηθοποιό Βασίλη Κολοβό και από την φιλόλογο Ματίνα Μιχαλακοπούλου.

Μιλώντας για την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που συνδιοργανώνεται τέτοια εκδήλωση και ζήτησε την παρουσία του κόσμους ώστε να δοθεί το κίνητρο για να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη και περισσότερες φορές.

Ο Συγγραφέας και Ποιητής Κώστας Κόλλιας Ερανιώτης, είπε ότι τα Φιλιατρά από την εποχή της μεγάλης οικονομικής ακμής την εποχή της σταφίδας έχουν μια συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού που δεν σίγασε ποτέ. Εξακολουθούν να βρίσκονται είναι σε μια πολιτιστική ακμή έστω και αν διάφορες παραλείψεις και ενέργειες τείνουν να την υποβαθμίσουν.

Η Φιλιατρινή λογοτεχνική συντροφιά τα τελευταία χρόνια διοργανώνουν λογοτεχνικές εκδηλώσεις που αναφέρονται όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Την ζώσα λογοτεχνία.
Η βραδιά που διοργανώνουμε είναι μια ανοικτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγη ώρα από την πεζή και σκληρή πραγματικότητα. Θα υπάρχει και συνοδεία πιάνου.

Ο λογοτέχνης Συγγραφέας Αντώνης Γιαννόπουλος στην τοποθέτηση του είπε ότι εδώ και κάποια χρόνια έχουν θεσπιστεί κάποιες λογοτεχνικές βραδιές που έγιναν θεσμός. Μια όμορφη βραδιά μετά από απόφαση του Εξωραϊστκού συλλόγου Αγίας Κυριακής είναι να ασχοληθούμε με τις Φιλιατρινές Ποιήτριες.
Ευχαρίστησε τον Σύλλογο της Αγίας Κυριακής και όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η εκδήλωση.

Ο λογοτέχνης Κώστας Καπελούζος είπε ότι αγαπάμε τον τόπο μας και συστρατευθήκαμε με τον σύλλογο της Αγίας Κυριακής και ήρθαμε να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Θα παρουσιάσουμε τις Φιλιατρινές ποιήτριες οι οποίες έχουν και ποιητικό οίστρο και ποιητική φλόγα.
Για τον τόπο μας είναι τιμή που υπάρχουν τόσες πολλές.
Ευχήθηκε όλα να πάνε καλά και ν συνεχιστεί αυτό το έργο που είχαν ξεκινήσει πριν από εμάς οι παλαιότεροι και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ζωντανό και να παράγει πολιτιστικό υλικό για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.