Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

4 εκατομμύρια ευρω από Χαρίτση για αποκατασταση ζημιών από θεομηνία στην Μεσσηνία.

5 εκατ. ευρώ στην Αρκαδία και
4 εκατ. ευρώ στη Λακωνία


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 13 εκατ. ευρώ, για .....

έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή, το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, θα διατεθούν, 5 εκατ. ευρώ στην Αρκαδία, 4 εκατ. ευρώ στη Λακωνία και 4 εκατ. ευρώ στη Μεσσηνία.

Τα έργα αφορούν κυρίως, επισκευές δημόσιων υποδομών (γέφυρες κλπ), του επαρχιακού - αγροτικού οδικού δικτύου και του αρδευτικού - αποστραγγιστικού δικτύου (αντλιοστάσια, φράγματα, ρέματα), που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και διατίθενται προκειμένου να επανέλθει η κανονιτκόητα των παραγωγικών και ιδιαίτερα των αγροτικών δραστηριοτήτων στις πληγείσες περιοχές και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές αλλά και της αποφασιστικότητας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους τοπικούς παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για την άμεση υλοποίηση των επειγουσών και αναγκαίων παρεμβάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.