Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Κοπανάκι: Εγκαινιάστηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός [ Video ]

Σε μια σεμνή τελετή εγκαινιάστηκε πριν λίγη ώρα ο Βιολογικός Καθαρισμός του Κοπανακίου παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα (ως οικοδεσποτη), του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου ......

Τατούλη της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου και Περικλή Μαντά, της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηίας Ελένη Αλειφέρη, των περιφερειακών συμβούλων Αντωνίας Μπούζα, Απόστολου Γκούνη, Παναγιώτη Αλευρά και Δημοτκών συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου στην εναρκτήρια ομιλία της είπε ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες. Η Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας ξέρει ποσά χρόνια έχει να εγκαινιάσει έργα αναφερόμενη στα χρόνια Πρό της περιφερειακής αρχής.
Αναφέρθηκε στα χρόνια που προηγήθηκαν στο έργο αυτό και έκανε λόγο για δύσκολη ιστορία και αναφέρθηκα στην Δημόσια Τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Αετού Δημήτρη Δριμή.
Αν δεν υπήρχε η Περιφερειακή αρχή το έργο που είχε ενταχθεί πριν 7 χρόνια θα είχε απενταχθεί γιατί υπήρχαν πολλά διοικητικά και τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν σε μικρό χρονικό διάστημα αν σκεφτεί κανείς ότι το έργο εντάχθηκε στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο στο 2007 - 2013.
Αν και κάποιοι αμφισβητούσαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σήμερα διαψεύστηκαν. Το έργο χρειάζεται συμπλήρωση με αγωγό για να γίνουν και οι τελευταίες 70 συνδέσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη στον χαιρετισμό της κάλεσε όλους και όλες να σταθούν σήμερα στην θετική σημασία της στιγμής. Ενα σημαντικό έργο που σε περιοχές μη τουριστικές μη παραλιακές δεν είναι εύκολο να ενταχθεί και να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί, σήμερα ολοκληρώνεται και παραδίδεται.
Τα θετικά μηνύματα είναι ότι ήταν πάγιο αίτημα της περιοχής και των πολιτών. Την βούληση της κοινωνίας την υπηρέτησαν οι δημοτικέ αρχές του τόπου και αναφέρθηκε ονομαστικά στον κάθε δήμαρχο που υπηρέτησε την Περιοχή.
Η κ Αλειφέρη εκανε αναφορά σε ενα μικρό κομματι του εργου που δεν καλύπτει τους πολίτες λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να γίνει ένα συμπληρωματικό εργο για να συνδεθούν και τα σημεία που σήμερα δεν είναι συνδεδεμενο παρα να μην υπάρχει καθόλου το έργο.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ότι από τις ευτυχέστερες στιγμές ενός δημάρχου είναι να παραλαμβάνει ενα έργο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το γεγονός που γιορτάζουμε εδώ είναι ο βιολογικός που ξεκίνησε να λειτουργεί και που θα συνεχίσει να λειτουργεί κατα τον καλύτερο τρόπο.
Για να φτάσουμε εδώ (σσ στα εγκαίνια του βιολογικού) χρειάστηκε πολύς κόπος. Είναι σημαντικό ότι σε αυτό το κομμάτι του δήμου λειτουργίο Βιολογικός.
Αναφέρθηκε στον περιφερειάρχη λέγοντας ότι αν δεν ήταν ο ίδιος το έργο δεν θα είχε υλοποιηθεί. Χαρακτήρισε την μέρα πολύ μεγάλη και ευχήθηκε στην Τριφυλία να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ξεκινώντας την τοποθέτηση του έκανε ευθεία επίθεση στον Νίκο Βούτση -χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σχετικά με τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα δεν είναι πατρίδα θρησκεία Οικογένεια αλλά ένα σύγχρονο κράτος- χαρακτιριζοντας τους ανιστόρητους που ιδεοληπτικά μπορεί να προσεγγίσει την ιστορία του τόπου του προκαλούν οργή.
Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει και να θιγει την ιστορία ενός λαού ενός τόπου τις αρχές και τις αξίες ενός τόπου.
Δεν παρέλειψε να επιτεθεί -χωρίς πάλι να αναφερθεί ονομαστικά -και στον Στέλιο Παππά (πατέρα του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά) για την τοποθέτηση του σαν πρόεδρο του ΟΑΣΘ.

Αναφερόμενος στο έργο του Βιολογικού του Κοπανακίου είπε ότι αντιλαμβάνεται ότι κάποια σπίτια στο Κοπανάκι έμειναν χωρίς σύνδεση με τον βιολογικό και είπε ότι με τον δήμαρχο έχουν υποχρεώσει τον προηγούμενο ανάδοχο να κάνει μι συγκεκριμένη μελέτη και με την πρώτη ευκαιρία να αποκαταστήσουμε αυτό το έλλειμα που υπάρχει.

Χαρακτήρισε το έργο παρα πολυ σημαντικό για το Κοπανάκι. Και αυτό γιατί ένα μικρό Τοπικό Δημοτικό Διαμέρισμα παρόλο που οι κανόνες δεν ήταν συναφής προς την επιλεξιμότητα του έργου, μπορέσαμε επειδή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν μεριμνήσει και είχαν κάνει μελέτη και είχε ενταχθεί το έργο μπορέσαμε εμείς (σσ η Περιφέρεια Πελοποννήσου) να το διαχειριστούμε και να το υλοποιήσουμε.
Δεν ήταν εύκολη η διαδικασία τόνισε και αναφέρθηκε στα στάδια υλοποίησης.
μετα το τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση από την εταιρία υλοποίησης παρουσίαση του εργου.

Τα εγκαίνια τυ Βιολογικού καθαρισμού Κοπανακίου μεταδόθηκε απευθείας από το Μεσσηνιακό Κανάλι BEST TV.

Δείτε το Video όπως καταγράφηκε και παρουσιάστηκε από το Best TV.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.