Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πειραιώς: Πώς θα μειώσει το προσωπικό κατά 700 άτομα

Τον απαιτητικό στόχο να μειώσει, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, κατά περίπου 700 άτομα, τους εν Ελλάδι εργαζόμενους του ομίλου πρέπει να υλοποιήσει η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της εφαρμογής του πλάνου αναδιάρθρωσης.

Το πλάνο προβλέπει ότι ο αριθμός των ......

απασχολούμενων στις εγχώριες δραστηριότητες του ομίλου πρέπει να υποχωρήσει στο τέλος της φετινής χρονιάς στα επίπεδα των 13.200 ατόμων. Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου οι εργαζόμενοι του ομίλου στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 13.928 άτομα, έχοντας μειωθεί κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου μόλις κατά 179 άτομα.

Μέρος του περαιτέρω περιορισμού στον αριθμό του προσωπικού θα έλθει από την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων του ομίλου, ενώ το υπόλοιπο θα πρέπει να καλυφθεί μέσω αποχώρησης εργαζομένων.

Παρότι επισήμως η Πειραιώς δεν έχει πάρει θέση, η αγορά εικάζει ότι θα επιχειρηθεί η «αναζωογόνηση» των κινήτρων για οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων. Σημειώνεται ότι πέρυσι έκαναν χρήση του προγράμματος εθελουσίας 1.087 άτομα, με εφάπαξ κόστος για την τράπεζα, ύψους 93,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Πειραιώς επιταχύνει τις κινήσεις εξορθολογισμού του εγχώριου δικτύου καταστημάτων.

Κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου έκλεισαν 21 καταστήματα ενώ ως το τέλος του έτους θα πρέπει να κλείσουν άλλα τουλάχιστον 19, ώστε ο αριθμός τους να περιορισθεί κάτω από τα επίπεδα των 620. Σημειώνεται ότι το πλάνο προβλέπει μείωση του αριθμού των καταστημάτων κάτω από το όριο των 650, ως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Τα λειτουργικά κόστη μειώθηκαν στο εξάμηνο κατά 5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κινούνται εντός του στόχου που είχε θέσει η διοίκηση της τράπεζας. Ο δείκτης κόστους προς έσοδα βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου στο 51% από 56% το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης προβλέπει ότι το λειτουργικό κόστος στην Ελλάδα θα πρέπει να υποχωρήσει κάτω από το 1,1 δισ. ευρώ ως το τέλος της φετινής χρονιάς. Πέρυσι η τράπεζα εμφάνισε λειτουργικά έξοδα 1,17 δισ.

Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.