Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία των Φιλιατρών

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα.
Το κέντρο της προσοχής φυσικά ήταν οι μαθητές της πρώτης Δημοτικού αλλά και Γυμνασίου που .....

σε διάστημα τριών μηνών περίπου βρέθηκαν σε διαφορετικό σχολικό περιβάλλον σε σχέση με εκείνο που είχαν συνηθίσει.

Αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Φιλατρών

Το πρώτο κορδόνι για το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης χτύπησε στις 8:30 το πρωί όπου βρήκε τα λίγα παιδιά που φοιτούν εκεί να είναι χαρούμενα που ξαναείδαν τους φίλους τους αλλα και που θα κάνουν τα καθημερινά τους μαθήματα.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Πατήρ Αλέκος Μαντζαφλάρης ο οποιος μετα τον Αγιασμό ευχήθηκε στα παιδιά καλή χρονιά και ανέγνωσε το μήνυμα του Μητροπολίτη Τριφυλίας κα Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου προς τα παιδιά.


Αγιασμός και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Το καλοσώρισμα στα παιδιά και τους γονείς τους έκανε λίγη ώρα αργότερα ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών Γιάνης Αλεξανδρόπουλος. Πρίν τον καθιερωμένο Αγιασμό έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας με τα παιδιά να τραγουδούν τον Εθνικό μας ύμνο.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Πατήρ Κώστας Σαμπαζιώτης εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΔΕ Φιιατρών Χαραλαμπος Καναλουπίτης ευχόμενος στα παιδιά καλή σχολική χρονιά.

Η Πρώτη μέρα για Γυμνασιo και Λύκειο.

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε ο κοινός Αγιασμός για Γυμνάσιο και Λύκειο παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα του Αντιδημάρχου Φιλιατρών Αναστάσιου Πούλου, του Προέδρου της ΔΕ Φιλιατρών Χαράλαμπου Καναλουπίτη και Τοπικών Συμβούλων Γιώργου Κωτσάκη και Χαράλαμπου Αλεξόπουλου από την ΤΚ Χριστιανουπόλεως.

Σύντομο χαιρετισμό με ευχές απηύθυνε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και οι Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου



Αγιασμός στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ένας ξεχωριστός Αγιασμός έγινε σήμερα το πρώι και στο Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών αφού εκτός των δασκάλων και τοπικών αρχόντων αρόν στον αγιασμό είχε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Οικονομόπουλος ο οποίος είπε ότι η καρδιά της εκπαίδευσης και του Ανθρωπισμού χτυπάει σε αυτό το ειδικό σχολείο.
Δεσμεύτηκε να κάνουν ότι καλύτερο μπορεί για να στηριχθεί το σχολείο και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Αναστάσιος Αδρακτάς αφού ευχήθηκε καλή χρονια σε μαθητές και δασκαλους τόνισε ότι από τη πλευρά του δήμου υπάρχει ευαισθησία για το σχολείο και Ευχαρίστησε τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την συνεργασία των δυο πλευρών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.