Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεκίνησε χθές το έργο ανάπλασης της βόρειας εισόδου των Φιλιατρών

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες ανάπλασης της Βόρειας εισόδου των Φιλιατρών που περιλαμβάνει αποκαθήλωση του οδοστρώματος και ανακατασκευή του δρόμου και πεζοδρομείων.

Ηδη τα μηχανήματα ....

του εργολάβου έχουν ξεκινήσει εργασίες σπασίματος του οδοστρώματος από το ξεκίνημα του προαύλειου χώρου του Λυκείου και θα φτάσει μέχρι την πλατεία. Ήδη οι εργασίες έχουν φτάσει μέχρι τους πλάτανους έξω αό την αντολοκή είσοδο του Βορρέειου.

ΕΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ στους οδηγούς καθώς ναι μεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες σήμανσης του έργου αλλά επιβαλεται χαμηλή ταχύτητα στο σημείο για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές.

Μιλώντας σήμερα με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα για το έργο μας είπε τα παρακάτω:

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να βλέπουμε ένα έργο το οποιο είχαμε ονειρευτεί και Είχαμε σχεδιάσει Την ανάπλαση της εισόδου της πόλεως των Φιλιατρών Να αρχίσει να πραγματοποιείται.
Νομίζω ότι η εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα δεν μπορεί να είναι ανεκτή και πιστεύουμε ότι θα δώσει μία Καινούργια αίσθηση και καινούργια πραγματικότητα Σε μία πόλη που αξίζει πάρα πολλά.
Βεβαίως και δεν λύνονται Όλα τα προβλήματα των Φιλιατρών με αυτό το έργο.
Είναι απλώς μία αρχή.
Γνωρίζουμε πολύ καλά σε τι κατάσταση είναι όλο το οδικό δίκτυο αλλά κάποια στιγμή από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις Και απλώς αυτή είναι η αφετηρία και η εκκίνηση για να επιλυθούν πάρα πολύ σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη των Φιλιατρών.


Σε ερώτηση μας για το τι ακριβως περιλαμβάνει αυτο το έργο ο κ Δήμαρχος απάντησε ότι η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι οτι ο δρόμος είναι πανω από το πεζοδρόμιο.
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό Και δεν μπορεί να είναι λειτουργικό Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει το Οδόστρωμα όλο από την Διασταύρωση Στο ύψος του Πύργου του Άιφελ μέχρι και την πλατεία Θα πρεπε το οδόστρωμα να κατέβει σημαντικά Και θα πρέπει να Δημιουργηθούν πεζοδρόμια Ώστε να προστατεύονται οι μαθητές που πηγαίνουνε Στο σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου και του Λυκείου Και να υπάρχει μία ασφαλής προσπέλαση

Τα πεζοδρόμια στην περιοχή του Βορρέειου είναι ανύπαρκτο Ουσιαστικά είναι οδόστρωμα κι αυτό γιατί ο δρόμος έχει ανέβει πάνω από το πεζοδρόμιο Και δημιουργούνται πολλές πλημμύρες στην περιοχή πού η εικόνα είναι φοβερά αρνητική.
Ήταν ένα σημείο προτεραιότητας που έπρεπε να δράσουμε Και αποφασίσαμε να δράσουμε
Σαν έργο έχει τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων Και αν κάποια δεν φτιάχνομαι σε αυτήν την εργολαβία Θα γίνουμε σε μία δεύτερη Και θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο οδόστρωμα Στο ύψος που αντιστοιχεί Ώστε και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται Και τα αυτοκίνητα να μην παθαίνουν ζημιές Αλλά και οι διαβάτες να είναι ασφαλείς.
Στο έργο περιλαμβάνεται μία μικρή ανάπλαση στο χώρο της υδρογείου σφαίρας Και νομίζω ότι στην πόλη των Φιλιατρών Αξίζει να δώσουμε μία καλύτερη εικόνα από αυτήν που έχει.


Μια άλλη ερώτηση που τέθηκε στον Δήμαρχο Τριφυλίας είναι αν υπάρχει σε κάποιον προγραμματισμό ο φωτισμός της Βόρειας εισόδου της πόλης (Δηλαδή από το ΑΒ Food Market ή και πιο πρίν) μέχρι τον Πύργο του Άϊφελ).
Ο Δήμαρχος είπε ότι Αυτό που ήδη γίνεται και είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης Και καταγραφής του φωτισμού Τουλάχιστον των μεγάλων πόλεων του Δήμου Τριφυλίας Έχει γίνει καταγραφή Και έχει ολοκληρωθεί στην Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, Έχει ολοκληρωθεί για τους Γαργαλιάνους Και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες για την πόλη της Κυπαρισσίας.
Είμαστε έτοιμοι Από επάρκεια και από πλευράς προϋπολογισμού Ώστε να ζητήσουμε δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων Και να αλλάξουμε Τουλάχιστον τον φωτισμό αυτών των Μεγάλων πόλεων και τον φωτισμό των εισόδων Των πόλεων με φωτισμό led

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που είναι Προς όφελος των δήμων Γιατί αφενός το έχουμε καλύτερο φωτισμό Λιγότερες πάθηση μεταβολές ΔΕΗ Και στις μεταβολές των τάσεων Αλλά κυρίως τα έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση Ακόμα και 70% Σε ότι αφορά για την Κατανάλωση ρεύματος. Χρήματα τα οποία και κοινωνία έχει ανάγκη και ο δήμος έχει ανάγκη Γιατί τώρα θα μπούμε στη Νέα περιπέτεια της διαχείριση των απορριμμάτων Που αυτό όπως έχω πει κατ επανάληψη Κοστίζει και κοστίζει στους δημότες πολύ σημαντικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.