Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ανεπαρκέστατες απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Μπατίρικο πρόγραμμα Πολιτιτικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Τα λεφτά ΜΑΣ από το Πολιτιστικό τέλος δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα στις ανεπαρκέστατες εκδηλώσεις του δήμου.
Πληρώνουμε για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Οι εκδηλώσεις και .....

ο τρόπος διάθεσης του Πολιτιστικού Τέλους που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΥΑΤ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης.

Ο κ Ανδρινόπουλος αναφερόμενος στο πολιτιστικό πρόγραμμα μίλησε για πληθώρα(!!! ???) εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου, αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος των πολιτιστικών εκδηλώσεων αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για φίλους που πήραν μεγάλο κομμάτι των πολιτιστικών εκδηλώσεων αναφερόμενος εμμέσως πλήν σαφώς στην Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις με νόμιμο εκπρόσωπο την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Αναφέρθηκε σε μια εκδήλωση που έγινε με κανταδόρους λέγοντας ότι δέχτηκε ένα τηλέφωνο από τον σύλλογο κανταδόρων της Ζακύνθου ο οποίος του είπε ότι αυτοί που εμφανίστηκαν ως κανταδόροι στην Κυπαρισσία δεν είχαν σχέση με το σύλλογο, και ανέφερε πως σε τέτοιες εκδηλώσεις πηγαίνουν δωρεάν και η μόνη δαπάνη τους είναι η φιλοξενία τους και καμία άλλη αμοιβή.
Καταλήγοντας ο κ Ανδρινόπουλος είπα πως θα κάνει μια επιστολή στον Επίτροπο που ελέγχει τις δαπάνες του δημου, στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και αν χρειαστεί στον εισαγγελέα για να ελέγξει όλες τις δαπάνες που δοθήκαν σε αυτην την εταιρεία και να μας πει η εταιρία που έδωσε αυτά τα χρήματα που πήρε.

Η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννα Μαραβελή τόνισε πως θα έπρεπε να μας απασχόλει το τι συζητάει ο κόσμος, οι δημότες σχολίασαν το υψηλό κόστος των εκδηλώσεων. Το σημαντικό, όπως είπε, είναι πως θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο που επιλέγεται η κάθε εταιρεία για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε πως, «Για τον πολιτισμό θα προτιμούσα πολλά από τα χρήματα να δίνονται για ερασιτεχνική δημιουργία για να μπορούν τα παιδιά των Τριφύλιων να συμμετέχουν σε δραστηριότητες χωρίς να βάζουν τον χέρι στην τσέπη οι γονείς».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Κουτσούλης είπε πως το πολιτιστικό τέλος 350.000 μέχρι το 2014 που έχει λάβει ο δήμο από τη ΔΕΥΑΤ πρόκειται για ένα ποσό το οποίο πλήρωσαν οι πολίτες της Κυπαρισσίας και αντ’ αυτού η πόλη της Κυπαρισσίας πήρε μια μικρή μερίδα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο κ. Κουτσούλης αναφέρθηκε στο γεγονός πως πολλές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνουν από συλλόγους της Τριφυλίας χωρίς να χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα. Ο κ. Κουτσούλης με έμφαση ρώτησε αν η εταιρεία που έλαβε ένα μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων και φέρεται να έχει πάρει 105.000 ευρώ τον τελευταίο χρόνο και 75.000 φέτος το καλοκαίρι, της κ. Λεπίδα – Παπαγεωργίου, σχετίζεται συγγενικά με τον νομικό σύμβουλο του κ. Κατσίβελα στην 6η ΥΠΕ και δικηγόρο του κ. Φώτη Λεπίδα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα νούμερα λέγοντας πως το πολιτιστικό τέλος για το 2015 ήταν 154.000 ευρώ, για το 2016, 194.000 ευρώ και για το 2017, έως τώρα, είναι 42.400 ευρώ. Τονίζοντας πως ότι κάνει η δημοτική αρχή με τον πολιτισμό είναι όλα στην Διαύγεια και στην διαφάνεια. Το σύνολο του πολιτιστικού καλοκαιριού ανέρχεται στις 42.164,83 ευρώ, που ήταν όλες συνεργασίες με τους πολιτιστικούς συλλόγους και 114.144,14 ευρώ το αυτοτελές πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου. Σε άλλο σημείο αναφερόμενος στα πολλά χρήματα που διέθεσε ο δήμος Τριφυλίας, είπε πως η συνολική δαπάνη του πολιτιστικού προγράμματος του καλοκαιριού αποτελεί το 0,06 % του προϋπολογισμού του Δήμου.

Όσον αφορά για την κα. Λεπίδα – Παπαγεωργίου ο δήμαρχος είπε πως την γνώρισε πέρυσι στα πλαίσια της έκθεσης Ελλάδος Γεύσεις και ουδέποτε μέχρι τότε γνώριζε την ύπαρξή της. Όπως είπε, μιλώντας με τον υπεύθυνο του δήμου της Ανατολικής Μάνης είδε τις δραστηριότητες που είχε κάνει και δειλά-δειλά ξεκίνησε μια συνεργασία από πέρυσι. Δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος επειδή είναι συγγενείς με κάποιον άλλον έχει κάποια εύνοια, είπε ο κ. Κατσίβελας τονίζοντας πως τα κριτήρια επιλογής είναι κριτήρια ποιότητας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (όπως τον αποκάλεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Καλκαβούρας) κ. Μερκούρης, αναφερόμενος στα πολιτιστικά του δήμου φάνηκε λίγο ερειστικός λέγοντας ότι την Δευτέρα μας εγκαλείτε γιατί δήθεν δεν ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να διασκεδάσουμε, να ευχαριστηθούν οι πολίτες, να ανταποδώσουμε το πολιτιστικό τέλος.
Την Τετάρτη έρχεστε και μας λέτε γιατί κάναμε πολλά.
Ε τέλος πάντως ακολουθήστε και μια γραμμή να δούμε τι θέλετε.
Τέλος πάντων τι θέλετε κι εσείς? Τι προτείνετε δηλαδή?

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Ανδρέας Μπουγάς στην δική του τοποθέτηση στο θέμα των πολιτιστικών είπε ότι γίνεται πολύς λόγος για τα πολιτιστικά.
Φέτος το πολιτιστικό τέλος πήρε σάρκα και οστά. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να επαναληφθεί και τον επόμενο χρόνο.
Στόχος μας ήταν η ποιότητα όλων των εκδηλώσεων. Δεν είχαμε σκοπό να φέρουμε με αυτά τα λεφτά ούτε τους Rolling Stones ούτε τα Bolshoi ούτε τη Γλυκερία γιατί δεν μπορούσε να ‘ρθεί. Ρωτήθηκε.
Για την συνεργασία με τον ΜΕΣΚ ο κ Μπουγάς είπε ότι υπάρχει συμφωνία με τον ΜΕΣΚ κι δεν μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ κανένας σύλλογος εκτός από τους τέσσερις μεγάλους συλλόγους των τεσσάρων μεγάλων πόλεων. Κοπανάκι , Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι λόγω ποιότητας και λόγω χρόνου.
Το φεστιβάλ ξεκίναγε 21:30 και τελείωνε στις 00:30.
Αν λέγαμε ναι σε άλλον σύλλογο εκτός των τεσσάρων μεγάλων θα μας έπαιρνε 5 το πρωί. Και δεν θα υπήρχε η ίδια ποιότητα,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.