Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Η πόλη της Καλαμάτας, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης και της τουριστικής επισκεψιμότητας παρουσιάζει αυξημένη κυκλοφορία στους οδικούς της άξονες.

Στο πέρασμα του χρόνου , διεφάνη πως υπάρχει ανάγκη παρεμβάσεων από πλευράς των αρμοδίων μας Υπηρεσιών , στην Επαρχ.οδό από τον κόμβο Ζαφείρη προς Καλαμάτα και αντίθετα. Αν ανατρέξει κανείς στην ειδησεογραφία, θα διαπιστώσει πως συχνά-πυκνά στο .....

σημείο αυτό της οδού, προκαλούνται σοβαρά τροχαία ατυχήματα που εξελίσσονται σε θανατηφόρα ή οδηγούν στον τραυματισμό ανθρώπων, εκτός των υλικών ζημιών.

Είναι γεγονός πως για την πρόκληση των ατυχημάτων αυτών, υπάρχει παραβίαση των ορίων ταχύτητας ή η οδήγηση γίνεται από κάποιους οδηγούς, χωρίς σύνεση και προσοχή. Επειδή όμως αυτή η οδηγητική παραβατικότητα ως φαίνεται δεν διαφοροποιείται καθόλου τόσα χρόνια τώρα κι επειδή στο σημείο αυτό έχουν χαθεί αναίτια ανθρώπινες ζωές οδηγών που ενώ τηρούσαν αυτοί τον Κ.Ο.Κ., στο αντίθετο ρεύμα κάποιοι άλλοι απερίσκεπτοι οδηγοί, δεν τηρούσαν τα όρια ταχύτητας ,απαιτείται η άμεση παρέμβασή μας.

Η αρμόδια υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, πρέπει να προγραμματίσει παρέμβαση (είτε με τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας, είτε με νέο αντιολισθητικό τάπητα) προκειμένου να σταματήσει το σημείο εκείνο της επαρχιακής οδού να αποτελεί παγίδα θανάτου για ανυποψίαστους χρήστες της οδού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, προσπαθεί και πετυχαίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, διότι κυρίαρχος στόχος όλων μας είναι η οδική ασφάλεια των πολιτών και αυτό πρέπει να κάνουμε και στην περίπτωση αυτή.-

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας
Εντεταλμ. Σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.