Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα το απόγευμα στα Φιλιατρά εκδήλωση ενημέρωσης για το Διαβήτη

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη και να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), θα έχουν .....

σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 οι κάτοικοι των Φιλιατρών στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημοτικού Καταστήματος.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος αναλαμβάνει συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Μια από αυτές είναι το Ενημερωτικό Πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας» για το 2017, το οποίο συντονίζει συνολικά ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και ενημερωτικές διαλέξεις.

Στις 18:00 – 19:30 θα διενεργηθούν ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στους κατοίκους και των δύο πόλεων,
19:15 – 19:30 Χαιρετισμοί

Κατόπιν θα δοθούν οι διαλέξεις
19:30 - 20:00 «Παχυσαρκία και Διαβήτης», από την Ενδοκρινολόγο κ. Αρετή Κορακοβούνη,
20:00 - 20:30 «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και
20:30 - 21:00 «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
21:00 - 21;30 Συζήτηση

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» κ. Αθανασία Καρούνου, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών των επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.