Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

H Αλειφέρη από τους Γαργαλιάνους για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και άλλα σημαντικά έργα της Τριφυλίας!

Στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της πόλης των Γαργαλιάνων η κα. Αλειφέρη αφού έδωσε τις καθιερωμένες ευχές αναφέρθηκε σε έργα τα οποία αφορούν τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων αλλά και ολόκληρη την Τριφυλία.

Η κα. Αλειφέρη ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν έργα σε εξέλιξη ......

στο επαρχιακό δίκτυο Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και θα ακολουθήσουν και άλλες πιστώσεις για το οδικό δίκτυο της Τριφυλίας. Αναφέρθηκε στον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, στην παρέμβαση που πρόκειται να γίνει στο μικρό γεφύρι του Λαγκουβάρδου, στην Ε.Ο. Μαραθόπολης – Φιλιατρών, για το λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς και για τις παρεμβάσεις του πολύπαθου δρόμου Βάλτα – Γαργαλιάνοι.
Η κα. Αλειφέρη εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με το δήμο Τριφυλίας ενώ τόνισε πως η περιοχή των Γαργαλιάνων τυγχάνει της ιδιαίτερης προσοχής της Περιφέρειας μετά την άνοδο στην τουριστική κίνηση που έχει επέλθει με την λειτουργία της Costa Navarino.

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Αλειφέρη ανέφερε τα εξής:
«Άμεσα θα προχωρήσει και το έργο για το Βάλτα – Γαργαλιάνοι το οποίο πράγματι είναι ένα τμήμα το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, και παρότι δεν ανήκει στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να το χρηματοδοτήσει και αυτό το έργο γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικός άξονας και επικίνδυνος για την περιοχή. Προχωράει η μελέτη μας για την πίστωση των 245.000 ευρώ που έχουμε διαθέσει για το γεφύρι του Λαγκουβάρδου, αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, έχει θέματα και για την κυκλοφορία αλλά και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Να πω ένα ευχάριστο, κάτι για το οποίο αφορά όλη την περιοχή της Τριφυλίας, για το λιμάνι της Κυπαρισσίας χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε και η τελευταία διαδικαστική διόρθωση στην προγραμματική σύμβαση για να πάει στο ελεγκτικό συνέδριο και να προχωρήσει, έχει δημοπρατηθεί και έχει μια πολύ έκπτωση και είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και με το δήμο και τη δημοτική αρχή αλλά και με όλους τους παράγοντες του δήμου Τριφυλίας[…]

Εμείς θα συμβάλουμε και υπάρχει μια πολύ καλή συζήτηση με το δήμαρχο και για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι το οποίο είναι ένα έργο το οποίο είναι από ότι φαίνεται στις προτεραιότητες και στην ατζέντα της περιοχής. Ασφαλώς είδαμε και το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης των Γαργαλιάνων. Εκείνο που επίσης θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και μεταφέρω και την άποψη του κ. Περιφερειάρχη είναι ότι η περιοχή της Τριφυλίας και ιδιαίτερα η περιοχή των Γαργαλιάνων δέχεται θετικές επιρροές από την ανάπτυξη και την άνοδο της λειτουργίας της Costa Navarino και γενικότερα από την τουριστική άνοδο, τυγχάνει της ιδιαίτερης προσοχής μας και για αυτό και οι δράσεις και η κατεύθυνση που έχει η Περιφέρεια σε αυτή την περιοχή θα είναι στοχευμένες πραγματικά μέσα από την τάση ανάπτυξης που έχει αυτή η περιοχή».

gargalianoi on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.