Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευόπουλος: Να καταργηθεί ο νόμος μου για αποφυλακίσεις. «Έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε. Τι απαντά η ΝΔ

Την κατάργηση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο οποίος έχει έκτακτο χαρακτήρα, ζητά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως ......

«θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».

Ο πρώην υπουργός τόνισε, επίσης, πως ο συγκεκριμένος έκτακτος νόμος θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέου τύπου διατάξεις για τις ποινές αλλά και για τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές τόσο στον Σωφρονιστικό όσο και Ποινικό Κώδικα που θα οδηγούν σε μια καλύτερη κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα.



ΝΔ: Παρασκευόπουλος κατά… Παρασκευόπουλου

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος».

«Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε.
Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.