Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας «Διαύγεια» -Που θα αναρτώνται οι «πράξεις»

Με εγκύκλιο της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, δίνει διευκρινήσεις για την ανάρτηση των πράξεων κατά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του προγράμματος «Διαύγεια» όπως σας είχε ενημερώσει το Filiatra News την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο, αναφέρεται:

«Με ανακοίνωση της υπηρεσίας μας, η οποία αναρτήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2017 στο Πρόγραμμα ‘‘Διαύγεια’’ (https://diavgeia.gov.gr/blog/?p=213) καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας (http://www.minadmin.gov.gr/?p=25429), ενημερώσαμε για την διακοπή λειτουργίας του Προγράμματος μεταξύ της 3ης και της 7ης Νοεμβρίου 2017, λόγω αναβάθμισης των υποδομών του συστήματος.

Επιπρόσθετα τονίσαμε την ανάγκη οι Δημόσιες Υπηρεσίες να προγραμματίσουν τις εργασίες τους ανάλογα, λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη διακοπή.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και σε απάντηση περιορισμένου αριθμού ερωτημάτων που έλαβε η υπηρεσία μας διευκρινίζουμε ότι πράξεις οι οποίες τυχόν εκδοθούν κατά το διάστημα στο οποίο το σύστημα δεν βρίσκεται σε λειτουργία αναρτώνται στο Πρόγραμμα ‘‘Διαύγεια’’ αμέσως μετά την επαναλειτουργία του συστήματος.

Η ανωτέρω καθυστέρηση στην ανάρτηση δεν παραβιάζει την υποχρέωση του άρθρου 3 του ν. 3861/2010 για αμελλητί ανάρτηση στο Διαδίκτυο, ούτε επηρεάζει την ισχύ ή εκτελεστότητα των πράξεων, καθώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν οφείλεται σε υπαίτια καθυστέρηση των οργάνων που τις εξέδωσαν.

Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επίμαχες πράξεις ισχύουν από την ημερομηνία της έκδοσής και όχι της ανάρτησής τους.

Παρακαλούμε για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας στο σύνολο των εποπτευομένων υπηρεσιών/φορέων σας».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.