Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Απάντηση από την Περιφέρεια σε δημοσίευμα μας σχετικά με το Βάλτα - Γαργαλιάνοι.

Σε λιγότερο από 24 ώρες από τη δημοσίευση μας για τον πολύπαθο δρόμο Βάλτα - Γαργαλιάνοι, πήραμε απάντηση από την Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με το έργο στο οποίο είχε αναφερθεί η .......

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη το καλοκαίρι στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν χαρμόσυνα νέα για τον δρόμο που χρόνια ακούν οι κάτοικοι αλλά χρόνια δεν βλέπουν.

Και ενω η κ Αντιπεριφερειάρχης παρέλειψε να απαντήσει στο δημοσίευμα μας, η απάντηση ήρθε από την κ. Μπούζα η οποία προς τιμήν της, άμεσα ενημερώνει την τοπική κοινωνία της Βάλτας για το θέμα.
Ως Filiatra News ευχαριστούμε την κ Μπούζα για την άμεση ανταπόκριση της και παραθέτουμε την απάντηση η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Εξ αφορμής δημοσιεύματός σας , σχετικά με τη βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνοι –Βάλτα και χωρίς να εισέρχομαι στη βάση της αναφοράς σας σε πρόσωπα, τα οποία φυσικά μπορούν μόνα τους να απαντήσουν στην κριτική σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω με την ιδιότητα της Συντονίστριας Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας, πως πρόκειται για δημοτικό έργο, το οποίο όμως η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, το έχει θέσει σε προτεραιότητα, διότι θεωρεί πως θα βοηθήσει ουσιαστικά την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Σας ενημερώνω λοιπόν, πως έχει συνταχθεί μελέτη σε συνολικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, έχει εξευρεθεί η πίστωση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015-2017 και εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να εισαχθεί προς ψήφιση στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο.

Οι πολίτες που περιμένουν την υλοποίηση διαφόρων έργων, πρέπει να ενημερωθούν πως οι μεγάλες αλλαγές που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες κι αναφέρομαι στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες δημοσίων έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και διάφορες επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθυστερούν έργα των οποίων οι πιστώσεις υπάρχουν.

Η βούληση της Περιφερειακής Αρχής θα κάνει πραγματικότητα παρά τις πολλές δημοσιονομικές δυσκολίες ένα έργο, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και τις εμπορικές συναλλαγές των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων.

Η ατυχής προσπάθεια κάποιων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κι αναφέρομαι στην περιφερειακή παράταξη "Πελοπόννησος Οικολογική" να δημιουργήσουν σκόπιμη παραπληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις για την πορεία του έργου, οδηγείται στο κενό, διότι έπρεπε να γνωρίζουν πως οι υποσχέσεις της Περιφερειακής Αρχής για έργα που βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών, ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στο αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, υλοποιούνται.

Βέβαια οι πολίτες, επιβάλλεται να αναζητούν τις θέσεις όσων δήθεν προστρέχουν προς βοήθεια στα αιτήματά τους, όταν απαιτείται η ψήφισή τους .-

Καλαμάτα 28 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας
Εντετ.Σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού


*Φωτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.