Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστοί οι παιδικοί Σταθμοί στις 20 Φλεβάρη

Κατόπιν απόφασης της ΚΕΔΕ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 θα παραμείνουν κλειστοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίμαχη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται και η οποία προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη ζωή χιλιάδων παιδιών, συμβασιούχων εργαζομένων και .....

οικογενειών σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η νομοθετική ρύθμιση:

1ον. Θα οδηγήσει στη σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωση της λειτουργίας 1.600 πετυχημένων δημοτικών δομών, όπως είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που στηρίζουν την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, ενώ προσφέρουν υψηλής ποιότητας παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο, και ανταποκρίνονται στις πολυσύνθετες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

2ον. Θα επηρεάσει τη ζωή χιλιάδων παιδιών, τα οποία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα πρέπει να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένες οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

3ον. Θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους Δ.Π.Σ. και ταυτόχρονα απαξιώνεται και υποβαθμίζεται ο παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός ρόλος όλου του παιδαγωγικού προσωπικού.

4ον. Θα επιβαρύνει την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλες δυσλειτουργίες.

Γιατί είναι γνωστό ότι τα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν για 3 (από τους 12) μήνες το χρόνο, η ημερήσια λειτουργία τους δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς αφού το ωράριο τους είναι μικρότερο σε σχέση με το διευρυμένο των παιδικών σταθμών. Ενώ επιπρόσθετα , δεν διασφαλίζονται η σίτιση και η υγιεινή διαβίωση των παιδιών (απουσία βοηθητικού προσωπικού).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.