Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί έφυγε ο Alpha TV από την Nova. Επίσημη ανακοίνωση του καναλιού.

Το μεσημέρι της 31 Ιανουαρίου το Φιλιατρά News σας είχε μεταφέρει την είδηση ότι Ο Alpha Tv αποχωρεί από την συνδρομητική πλατφόρμα της Nova.
Κάποιοι το πίστεψαν κάποιοι άλλοι όχι.
Δυστυχώς για τους .....

δεύτερους ήταν ανακοίνωση του ίδιου του Alpha.
Άλλωστε την επόμενη μέρα το επιβεβαίωσε και η ίδια η Nova στον λογαριασμό της στο twitter.
Ολοι οι συνδρομητές της Nova τη 1η Φεβρουαρίου είδαν την αλλαγή και συνάμα απώλεια.
Μπορείτε να δείτε την είδηση με την επιβεβαίωση από την Nova πατώντας εδώ

Τι έγινε όμως και ο Alpha αποφάσισε να εγκαταλείψει το καράβι που λέγεται Nova???
Μετα την είδηση που κυκλοφόρησε βγήκαν δημοσιεύματα με ανακρίβειες για το Διαζύγιο ανάμεσα στις δυο εταιρίες.
Βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους ο Alpha εξέδωσε νέα ανακοίνωση που ρίχνει φως στα αίτια κάνοντας λόγο για άρνηση πληρωμής του οικονομικού ανταλλάγματος από την Nova για την εξασφάλιση αναμετάδοσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Alpha για το 2016 και 2017.
Και διευκρινίζει ότι Οι συνδρομητές της Nova θα μπορούν να βλέπουν alpha ΜΟΝΟ μέσω επίγειας μετάδοσης της Digea ενω ατυτόχρονα διευκρινίζει ότι η μετάδοση του καναλιού μέσω της Cosmote TV συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ και απρόσκοπτα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha αναφέρει:
Με το από 31.01.2018 εξώδικό του προς την εταιρεία Forthnet Media AE, o ΑLPHA απαγόρευσε την αναμετάδοση του προγράμματός του από τη ΝΟVA, από 1.02.2018.

Ο λόγος αυτής της απαγόρευσης ήταν η άρνηση πληρωμής του οικονομικού ανταλλάγματος που η Forthnet Media AE όφειλε να καταβάλει προκειμένου να εξασφαλίσει τα σχετικά τηλεοπτικά δικαιώματα αναμετάδοσης για το έτος 2017 καθώς και για το 2016, όπως προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Η απόφαση αυτή του ALPHA, ελήφθη αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο ανοχής και καλής πίστης, αναμένοντας από την Forthnet να προβεί στα νόμιμα.

Ως δε τις όποιες αναφορές σε συμψηφισμούς οφειλών άλλων εταιρειών, αντί άλλου σχολιασμού, θέτουμε το απλό ερώτημα: άραγε η NOVA, σε περίπτωση που συνδρομητές της δεν της καταβάλουν συνδρομή για την παρεχόμενη συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία, θα εξακολουθεί να τους επιτρέπει τη θέαση, αν θελήσουν να συμψηφίσουν την οφειλή της συνδρομής τους με απαιτήσεις τρίτων και μάλιστα προς άλλες, εκτός NOVA εταιρείες ή θα προβεί στη διακοπή της παρεχόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας;

Περαιτέρω, προς αποκατάσταση μίας ακόμη ανακρίβειας και σεβόμενοι τους τηλεθεατές, που τόσα χρόνια δείχνουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στα προγράμματα του ALPHA, o ΑLPHA υπενθυμίζει ότι μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο πρόγραμμά του μέσω του δικτύου της DIGEA χρησιμοποιώντας την επίγεια κεραία τους. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι εξακολουθεί η αναμετάδοση του προγράμματος του ALPHA, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας COSMOTE TV.
Στην όλη οικονομικά τραγική κατάσταση που βρίσκεται η συνδρομητική πλατφόρμα της Κάντζας (Nova) έρχεται να δέσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" στις 19 Δεκεμβρίου 2017 που κάνει λόγο για Αδυναμία πληρωμής δόσης προς Super League δηλώνει η Nova και αναφέρεται στα προβλήματα ρευστότητας της εταιρίας.

Για το σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, πατήστε εδώ

Πέραν των γνωστών οικονομικών προβλημάτων με χρέη που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η Nova από το 2015 (κλικ) και με βάση όλα αυτά που έσκασαν τώρα και ίσως και άλλα που δεν γνωρίζουμε, να υποθέσουμε ότι η Συνδρομητική πλατφόρμα της Nova οδηγείται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας της?????? (Με πολλά ερωτηματικά).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.