Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Το Πρώτο Πανευρωπαίκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου

Ο Δήμος Τριφυλίας υπέβαλε φάκελο υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του 1ou Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) και .....

προκρίθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στην Κύπρο. Το CISM είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική οργάνωση μετά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή των ομάδων της Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας και Ελλάδας αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το Δήμο μας, που συγχρόνως προβάλει τον τόπο μας διεθνώς.

Θα αποτελέσει συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Εν. Δυνάμεων του Γεν. Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του CISM, από 12 έως 17 Φεβρουαρίου 2018 στα δύο γήπεδα των Φιλιατρών.

Η πρώτη αποστολή της Ολλανδίας θα φτάσει την Κυριακή το βράδυ και οι υπόλοιπες αποστολές τη Δευτέρα το πρωί, ενώ όλες θα αναχωρήσουν το Σάββατο 17/2.
Τις αποστολές θα συνοδεύουν Τεχνική Επιτροπή, εκπρόσωποι του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Εν. Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και του Υπ. Εθνικής Άμυνας, ενώ θα φιλοξενηθούν και θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση Γερμανοί και Έλληνες Δημοσιογράφοι.

Οι επίσημες τελετές, έναρξης την Δευτέρα 12/2 και ώρα 18.00 και λήξης την Παρασκευή ώρα 20.00, θα λάβουν χώρα στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών, παρουσία των κ.κ. Υπουργού και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και επισήμων προσκεκλημένων.

Την Τρίτη 13/2 και ώρα 9.00 το πρωί θα γίνει η κλήρωση των ομάδων στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και θα ανακοινωθούν τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των αγώνων.
Οι αγώνες θα διεξάγονται και στα δύο γήπεδα συγχρόνως την Τρίτη 13/2 και την Τετάρτη 14/2 ώρα 15.00 και την Παρασκευή 16/2 ώρα 12.00 το μεσημέρι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες οι μαθητές των σχολείων.

Την Πέμπτη 15/2 οι αποστολές θα επισκεφθούν τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και θα ξεναγηθούν στο Οινοποιείο “Νέστωρ” Σπ. Λαφαζάνη, όπου θα δοκιμάσουν εμπνευσμένα κρασιά της μεσσηνιακής γης και θα παρακολουθήσουν παράσταση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Επίσης οι αποστολές και οι συνοδοί τους κατά το εξω-αγωνιστικό πρόγραμμά τους θα περιηγηθούν σε όλες τις πόλεις της Τριφυλίας.

Οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τζουμελέκα θα παρευρίσκονται στις τελετές έναρξης και λήξης. Την Τρίτη 13/2 το πρωί θα επισκεφτούν τα σχολεία των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας και την Παρασκευή 16/2 τα σχολεία των Φιλιατρών και θα μιλήσουν στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού, το Ολυμπιακό πνεύμα, τις Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές που μας βοηθούν στην προετοιμασία της μεγάλης διοργάνωσης και θα είναι κοντά μας μία εβδομάδα για να φιλοξενήσουμε τις αποστολές και να διοργανώσουμε τους αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχαριστούμε το Αστυν. Τμήμα Τριφυλίας και Γαργαλιάνων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, τους εθελοντές Γιατρούς και τον ΑΠΣ “ΕΡΑΝΗ“, για την ενεργό συμμετοχή τους για την επιτυχή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς, που μας στηρίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυνατοί :


• ΗΧΟΣ – ΦΩΣ Αθανάσιος Λάγαρης, Φιλιατρά
• ΗΧΟΠΟΛΙΣ Χαρ/μπος Λυμπερόπουλος, Φιλιατρά
• Οινοποιείο ΝΕΣΤΩΡ Α.Ε., Πύργος Τριφυλίας
• Γιαννακοπούλου Αικατερίνη – Κατ/μα υδραυλικών υλικών, Φιλιατρά
• Σωτήρης Λύκος – Παντοπωλείο, Φιλιατρά
• Ξενοδοχείο ARTINA - Κων/νος Αγγελόπουλος & Σία Ο.Ε., Μαραθόπολη
• Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ – Α. Βρεττός & Δ. Μαρούκης Ο.Ε., Κυπαρισσία
• Τυπογραφείο AnkoPress, Αντώνης Μπίτσικας- Κων/νος Παπαδόπουλος Ο.Ε., Φιλιατρά
• Αντώνιος Κατσούλης – Κατ/μα χρωμάτων & δώρων, Φιλιατρά
• Αθανάσιος Αθανασόπουλος – Οικοδομικά Υλικά & Γεωργικά Εφόδια, Φιλιατρά
• ‘Ασπα Νικολοπούλου – Ανθοπωλείο, Κυπαρισσία
• Δημήτριος Αβδάλας - Βιβλιοπωλείο ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, Κυπαρισσία
• Aγγελόπουλος Βασίλειος - il Centro, Γαργαλιάνοι

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τα ΜΜΕ για τη συμβολή τους στην προβολή της διοργάνωσης.

Η είσοδος τόσο στις τελετές, όσο και στους αγώνες είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.