Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο

Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 από τις 10.00 ως τις 16.30 με εισηγητή το Βασίλη Καρφή, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, διδάσκοντα στη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι:

● Η εφαρμογή της μορφολογικής μεθόδου στη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού (από τη θεωρία στην πράξη).
● Αντιθετικά σχήματα στο χορευτικό ρεπερτόριο των ντόπιων χωριών του νομού Δράμας.
● Ρυθμοκινητική ταξινόμηση των καρσιλαμάδων της Μικράς Ασίας.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι:
10.00 – 10.45 Προσέλευση – εγγραφές
10.45 – 11.00 Χαιρετισμοί
11.00 – 13.30 Α΄ μέρος σεμιναρίου
13.30 – 14.00 Διάλειμμα
14.00 – 16.30 Β΄ μέρος σεμιναρίου

Ο Βασίλης Καρφής είναι Ειδικός Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Κατάγεται από το Δίκαστρο Φθιώτιδας. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών (1985) με δίπλωμα Ειδικότητας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Από το 1996 μέχρι το 2004 και από το 2008 μέχρι το 2012 ήταν αποσπασμένος στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και δίδασκε στα εργαστηριακά μαθήματα κυρίως της Ειδίκευσης «Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός» και στο βασικό μάθημα του ίδιου γνωστικού αντικειμένου. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει παγκόσμια συνέδρια Λαϊκού Πολιτισμού (3ο-13ο & 18ο Δ.Ο.Λ.Τ. ΟΥΝΕΣΚΟ-Β), Πανελλήνια Συνέδρια Λαϊκού Πολιτισμού (1ο, 2ο, 3ο ΤΕΦΑΑ Σερρών), Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές ερευνητικές εργασίες – ανακοινώσεις. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και υπήρξε εισηγητής σε πάρα πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια.

Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, δάσκαλοι χορού και χορευτές. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με αίτημα του ενδιαφερομένου στο e-mail: pantelakivivi1@gmail.com Πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο δίδονται από την πρόεδρο του Συλλόγου Παντελάκη Παρασκευή στο τηλέφωνο 6972297936 και από το δάσκαλο χορού Άρη Θεοδωρόπουλο στο τηλέφωνο 6938918470. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί το υλικό του σεμιναρίου και βεβαίωση συμμετοχής.

Στην ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση ο παραδοσιακός χορός επιτελεί έναν ακόμα ρόλο. Συμβάλλει στη διατήρηση και τη συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί παράλληλα με το χορό διατηρούνται η τοπική ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, η μουσική, τα τραγούδια, οι παραδόσεις, οι τοπικές φορεσιές αλλά κυρίως το ήθος και οι αξίες που μεταφέρουν. Μέσα από τη χορευτική διαδικασία οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν στην ιστορία αλλά και στις αξίες που δημιούργησαν και διατήρησαν το ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό στη διάρκεια των αιώνων. Καλούμε λοιπόν όσους αγαπούν την παράδοση και το λαϊκό μας πολιτισμό να λάβουν μέρος στο σεμινάριο.

Εκ μέρους των συνδιοργανωτών
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών
Παντελάκη Παρασκευή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.