Σάββατο 26 Μαΐου 2018

«Βόμβα» στη Eurovision: «Νικήτρια» η Κύπρος - Στη Μεγαλόνησο η επόμενη διοργάνωση

Την είδηση αναμεταδίδουν και τα ισραηλινά ΜΜΕ - Πώς η EBU στρέφεται σε αυτή την απόφαση
Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η στάση της Ιερουσαλήμ απέναντι στην Παλαιστίνη οδηγεί .....

την διοργανώτρια Αρχή να αλλάξει πολιτική

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει πως αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Αυτό σημαίνει πως η Κύπρος ουσιαστικά αναδεικνύεται σε μεγάλη «νικήτρια» και είναι πολύ πιθανό να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό στη Λευκωσία ή τη Λεμεσό.

Ακούστε το τραγούδι της Κύπρου στη Eurovision 2018:



Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.