Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η εκκίνηση της Formula 1 για το 2018 σε ζωντανή αποκλειστική μετάδοση στην COSMOTE TV

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 κάνει εκκίνηση στην Αυστραλία και οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλη την αγωνιστική δράση του τριημέρου 23-25/3 σε ζωντανή, ......

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας «ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ» Του Γρηγόρη Χαλιακοπούλου

Το θεατρικό έργο του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Το μαγκάλι» παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 21:00 στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το πείραμα του Ερατοσθένη ( ένα από τα 10 πιο δημοφιλή πειράματα παγκοσμίως) πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Φιλιατρών, υπό την επίβλεψη καθηγητών τους και με τη συνεργασία του Λυκειάρχη τους, κατά την ημέρα της Εαρινής ισημερίας.
Το πείραμα έχει στόχο τη μέτρηση, με απλά μέσα της ακτίνας της γης και αυτός που το επινόησε και το πραγματοποίησε πρώτος, ήταν ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος τον τρίτο αιώνα π.χ. . Μια εποχή που οι πάντες πίστευαν ότι οι η Γη είναι επίπεδη και δυο χιλιετίες πριν τον Γαλιλαίο και τον Κοπέρνικο.
Οι μετρήσεις μας, στον επόμενο πίνακα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: «ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΒΑΛΤΑ

Κριτική γαι το πολυπαθο εργο γαργαλιάνοι - Β΄λαλτα κάνει με επιστολή του ο Επικεφαλής της Παράταξης "Δημοκαρτική Συνεργασία πελοποννήσου" Παναγιώτης Αλευράς.
Ο κ Αλευράς αναφέρεται στην αναγκαιότητα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Δρόμου Γαργαλιάνοι Βάλτα, και στις προσπάθειες που καταβάλονται από το 2010 και ζητά από την περιφερειακή αρχή να επανορθώσει άμεσα με χρηματοδότηση του έργου, στο ύψος του ......

Από την Τριφυλία ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του ο Τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την Τριφυλία βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Τομεάρχης Εξωτερικών και με καθήκοντα Τομεάρχη Μεσσηνίας Λακωνίας της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκοςμ όπου είχε συναντήσεις στην Κυπαρισσόα με μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τριφυλίας σε .....

Στήρηξη Αλειφέρη σε Μαντά για την παραίτησή του

Σε στήριξη του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Περικλή Μαντά προχώρησε σήμερα με δήλωση της η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη μετά την απόφαση του να παραιτηθεί μετα τα τελευταία γεγονότα με την πολύ περίεργη υπόθεση παρακολούθησης με κοριούς του γραφείου της Αντιπεριφερειρχη Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα η κ λειφέρη δήλωσε:

Νωρίτερα θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές του 2019

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν οι επόμενες ευρωεκλογές να διεξαχθούν από τις 23 ως τις 26 Μαΐου 2019, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Βάσει της νομοθεσίας οι επόμενες .....