Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία Νάντιας Γιαννκοπούλου για συναντήσεις με Μαγκριώτη για Ολυμπία Οδό και Μπεγλίτη για ΚΕΔΒ

Με αφορμή την προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού χωρίς την πρόσκληση εκπροσώπων της Μεσσηνίας, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη, κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ Μεταφορών και του ζήτησε την, με κάθε τρόπο, συμμετοχή και των Μεσσήνιων φορέων στη σχετική σύσκεψη. Ο κ. Μαγκριώτης απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί, άμεσα, συνάντηση για να ενημερωθούν οι φορείς της Μεσσηνίας αλλά και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι για την εξέλιξη του έργου.

Επιπλέον, σχετικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο του .........

Κέντρου Διαβιβάσεων Καλαμάτας, η βουλευτής Μεσσηνίας επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτη και ζήτησε να καθοριστεί άμεσα συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων της Μεσσηνίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το μέλλον του Κέντρου Διαβιβάσεων.

Πανηγύρι στην Βάλτα

Σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου, στα πλαίσια της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, θα γίνει το βράδυ (μετά τις 9:30) μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή διασκέδαση.



Με το βλέμμα στο μέλλον για τα μεγάλα έργα και τις υποδομές της Μεσσηνίας

Με την από 22/06/11 επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, την οποία κοινοποίησα και προς όλα τα Μέσα, είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου σχετικά με την πορεία και το μέλλον των μεγάλων έργων και των υποδομών, υπαρχόντων ή σε φάση υλοποίησης, στη Μεσσηνία.

Η πρόταση μου αφορούσε στη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Οι αναπτυξιακές υποδομές της Μεσσηνίας και η πορεία ολοκλήρωσής τους», ως μια πρώτης τάξης αφορμή για να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να αναλάβουμε κοινές δράσεις για τη διασφάλιση της πορείας των μεγάλων έργων, αλλά και την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών.
Η πρόταση μου, αυτή, προς έναν μη κομματικό, ........

διατομεακό φορέα απέβλεπε στη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση και συμμετοχή από όλο το φάσμα των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και των οικονομικών φορέων του τόπου, ώστε με κοινές θέσεις και προτάσεις να λάβουμε πρωτοβουλίες για να «σηκώσουμε στους ώμους μας», όλοι μαζί, την αναπτυξιακή ώθηση του τόπου μας. Χαρακτηριστικά, στο αίτημα μου τότε, προς τιμήν του, με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε ο κ. Διονύσης Θωμάς, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετέχει και να συνδράμει με κάθε τρόπο στην εκδήλωση το τοπικό τμήμα Σπάρτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Η χρονική στιγμή ήταν τέτοια που οι «σειρήνες» σχετικά με το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό, το ενδεχόμενο κλείσιμο του ΚΕΔΒ, τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη των έργων της Ολυμπίας Οδού στο Κόρινθος - Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα - Καλαμάτα, είχαν αρχίσει να γίνονται εντονότερες. Στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο προστέθηκε πλέον και ο τόπος ίδρυσης και λειτουργίας σωφρονιστικού καταστήματος, κάτι που σχεδόν αυτονόητα θα έπρεπε να εγκατασταθεί στη Μεσσηνία, καθώς η ύπαρξη και λειτουργία Εφετείου στην Καλαμάτα συνιστά ισχυρότατο επιχείρημα προς τούτο. Συνεπώς, η ανάγκη ανάληψης δράσης ήταν άμεση, πριν… οδηγηθούμε για ακόμη μία φορά προ τετελεσμένων και να βλέπουμε π.χ. μετά από χρόνια τα κτίρια του Κέντρου Διαβιβάσεων εγκαταλελειμμένα και να αναπολούμε.

Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος για τον τόπο μας, οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη την πεπατημένη της ατομικής δράσης και προβολής σε βάρος του συλλογικού, το επικοινωνιακό «κυνηγητό» στα Μέσα σε βάρος της ουσίας και τις μεγαλοστομίες σε βάρος του αποτελέσματος. Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για περιφερειακή, βιώσιμη και αλληλοσυμπληρωματική ανάπτυξη και να βάλουμε στην άκρη τις παραδοσιακές διενέξεις. Διενέξεις, οι οποίες βασίζονται σε λαϊκιστικά επιχειρήματα, ανταγωνιστικές πρακτικές, απουσία λογικών επιχειρημάτων, ξεπερασμένες αντιλήψεις περί ανάπτυξης και ακολουθούν το πρότυπο του «Μαυρογιαλούρου» που θα φέρει στον τόπο του θάλασσες και αεροδρόμια. Δηλαδή, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό πρότυπο των αλόγιστων δαπανών που μας οδήγησε μέχρι εδώ και σήμερα μας οδηγεί στην εγκατάλειψη όσων, με τόσο στόμφο, διεκδικούσαμε στο παρελθόν. Να θέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης και να επιχειρήσουμε τη δημιουργία νέων παραγωγικών δομών στην ενδεχόμενη εγκατάλειψη οποιουδήποτε έργου υποδομής στη Μεσσηνία. Να απαντήσουμε με μια θετική πρόταση αξιοποίησής τους για την επόμενη μέρα.

Στο ενδεχόμενο κλείσιμο του Κέντρου Διαβιβάσεων να ζητήσουμε παραδείγματος χάριν, μετά από διαβούλευση όλων των φορέων, την ενδεχόμενη εγκατάσταση και λειτουργία παραγωγικών προτύπων όπως ένα πρωτοποριακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Ελαιοκομικής Ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τους υπάρχοντες χώρους και θα φιλοξενεί από αγροτικά σχολεία και ερευνητικά ινστιτούτα, μέχρι εκθεσιακούς χώρους για τους συνεταιρισμούς και τους ιδιώτες παραγωγούς, Μουσείο Ελαιοκομίας και ιστορίας της ελιάς και εγκαταστάσεις βιολογικής καλλιέργειας και μεταποίησης. Να εντάξουμε τη χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το LIFE+ για την Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση που χρηματοδοτεί υψηλής ποιότητας καινοτόμα έργα με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Κλείνοντας, το μείζον ζήτημα για τον τόπο μας δεν είναι απλά να δηλώνουμε «παρόντες». Το ζήτημα είναι η πρότερη δράση μας, η συλλογική μας δραστηριότητα και η διαμόρφωση κοινών τόπων μεταξύ μας στα σημαίνοντα ζητήματα του τόπου μας, να λειτουργήσουν ως ανάχωμα απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική απόφαση για τις προοπτικές ανάπτυξης της Μεσσηνίας. Η αποκλειστικά απορριπτική στάση δεν θα μας οδηγήσει πουθενά. Μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, μόνο με συλλογικές προτάσεις και διεκδικήσεις που θα λειτουργούν αντισταθμιστικά, τόσο ως προς τα έργα που απειλούνται με διακοπή, όσο και ως προς τα έργα που λειτουργούν ανταγωνιστικά για τη Μεσσηνία!

Το ελαιόλαδο μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με Γαλλική έρευνα

Σύμφωνα με μία γαλλική έρευνα, οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, η χρήση ελαιόλαδου από ηλικιωμένα άτομα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Σε δείγμα ανθρώπων 7.600 ηλικίας από 65 ετών και άνω, που πάρθηκε σε διάστημα 5 χρόνων, από τρεις διαφορετικές πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), τα 148 υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα χωριστήκαν ..........

σε ομάδες ανάλογα με την ποσότητα ελαιόλαδου που κατανάλωναν, καθόλου, μέτρια ή πολύ. Τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής: όσοι κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να οδηγηθούν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με την ομάδα των ατόμων που δεν κατανάλωνε σχεδόν καθόλου.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας: «Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την ημερήσια διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά στα άτομα άνω των 65 ετών. Τα εγκεφαλικά είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους».

Παπανδρέου: "Η απελευθέρωση των ταξί θα γίνει πράξη"

Μήνυμα προς τις "συντεχνίες" έστειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη (27/07).

"Ποτέ δε φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με ........

συντεχνίες. Αυτή είναι η συνεπής στάση, απέναντι σε μία κοινωνία, την οποία το πολιτικό σύστημα είχε εθίσει σε μία ωραιοποίηση της κατάστασης", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, διαμηνύοντας την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

"Είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες" και η ίδια θέση ισχύει και για τον κλάδο των ταξί, υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί ο διάλογος.

"Η απελευθέρωση θα γίνει πράξη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης", τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες για συνεργασία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που "έκανε το πατριωτικό της καθήκον", αγνοώντας τις απειλές και τιμώντας τον όρκο τους, να στηρίξουν την πατρίδα, "γυρίζοντας την πλάτη στην προσπάθεια ετερόκλητων δυνάμεων να προκαλέσουν χάος".

"Είμαι υπερήφανος για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ... για τη δική σας επιλογή και τη δική μας στάση", τόνισε ο κ. Παπανδρεου και μίλησε για άλλο πρότυπο πολιτικής λειτουργίας. Όπως είπε, οδηγός στη στάση ενός πολιτικού δεν μπορεί να είναι ευχάριστος στους εκλογείς του, αλλά να λαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στο γενικό συμφέρον.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστική η συμβολή της ΚΟ στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., χωρίς, όπως είπε, αυτό να αποτελεί κολακεία. "Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τις δυσκολίες, κάναμε αυτό που έπρεπε και ήταν σειρά τους να ανταποκριθούν", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Δε φυγομαχήσαμε, δεν ψάξαμε για εξιλαστήρια θύματα, δεν βάλαμε το κεφάλι μας στην άμμο μπροστά στις δυσκολίες", τόνισε υ ο Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε καθοριστικές τις αποφάσεις της Ε.Ε. για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας.

"Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης", σημείωσε, τονίζοντας ότι διασφαλίστηκαν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών.

Όπως επεσήμανε, έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να συμπεριφερθεί σαν μία οικονομική και πολιτικη δύναμη και να προστατέψει την αξιοπιστία των κρατών-μελών της.

"Από την αρχή, τόνισα την ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης. Η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο πολιτική, ξεφεύγει από τη μορφή μίας απλής νομισματικής ένωσης", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για την "αφοσίωση όλων στο κοινό νόμισμα", αλλά και "την πολιτική βούληση να παρέμβουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης και της επικίνδυνης συμπεριφοράς των οίκων αξιολόγησης".

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ

Του Γιάννη Πετσέλη

Μαγιό, αντηλιακό, βατραχοπέδιλα, πετσέτα, το κινητό τηλέφωνο. και φύγατε.

Καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τον αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, σε κάποιο νησί του Ιονίου η του Αιγαίου. Θα βγάλετε φωτογραφίες, θα ακούτε μουσική θα μιλάτε με τους φίλους σας.

Μεταξύ όλων των άλλων ευκολιών και υπηρεσιών που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι και η περιαγωγη.

Η περιαγωγη λοιπόν είναι μια υπηρεσία που μας .........

επιτρέπει όταν βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας να μπορούμε να καλούμε και να δεχόμαστε κλήσεις από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με μια σχετική δαπάνη η οποία όμως μερικές φορές μπορεί να είναι σημαντική και εξαρτάται από την χώρα που βρισκόμαστε.

Γιατί μας το λες τώρα αυτό; Θα διερωτηθείτε. Προσέξτε αυτό που ακολουθεί. Έχει ενδιαφέρον.

Εάν λοιπόν πάτε για διακοπές στην Κέρκυρα η στη Σάμο η στην Ικαρία η στην Βόρεια Ελλάδα και είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία της περιαγωγης τότε:

Εάν βρεθείτε σε κάποιο μέρος που το σήμα του δικτύου που εξυπηρετείστε δεν είναι καλό (είναι ασθενικό) η δεν υπάρχει καθόλου τότε αυτόματα το τηλέφωνο σας θα συνδεθεί με το ξένο δίκτυο (Ιταλικό, Βουλγαρικό, Σέρβικο, Ρουμανικό, και, κυρίως, Τούρκικο) που συνεργάζεται με το αντίστοιχο Ελληνικό, και εσείς θα εξυπηρετείστε μέσα από αυτό και είναι πιθανόν να μην το καταλάβετε καν.

Εμείς στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να τοποθετηθεί στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, όταν οι γείτονες μας, Τούρκοι κατά κύριο λόγο, και για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους γεμίζουν τα παράλια με κεραίες στις οποίες δίνουν και λίγο μεγαλύτερη ισχύ από το κανονικό για να εξυπηρετούν εμάς τους κουτόφραγκους που δεν θέλουμε τις κεραίες στα κεφάλια μας.

Όταν λοιπόν εσείς πάτε στην Ικαρία π.χ. αντί να εξυπηρετηθείτε από ένα από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα βρίσκετε ένα <καμπάνα> σήμα της TURK CELL, θα κάνετε τις επικοινωνίες σας μέσα από αυτό το δίκτυο και θα πληρώνετε την τούρκικη εταιρεία για να μιλάτε σε ελληνικό νησί.

Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα πληρώσετε περιαγωγη στους γείτονες;

Εμείς λοιπόν σας λέμε να κάνετε κάτι από τα πιο κάτω. Οι περιπτώσεις για να μην την πατήσετε είναι οι εξής δυο:

Η πρώτη είναι να ζητήσετε από το δίκτυο που εξυπηρετείστε να καταργήσει την περιαγωγη για όσο διάστημα θα είσαστε στην περιοχή και η δεύτερη να δεσμεύσετε σε χειροκίνητη λειτουργία το δίκτυο μέσα από το μενού της τηλεφωνικής σας συσκευής, ούτως ώστε το τηλέφωνο σας να μην μπορεί να επιλέξει άλλο δίκτυο.

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

Το νερό είναι θανάσιμος εχθρός των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα λαπτοπ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές γενικότερα είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό.

Το μοιραίο όμως δεν θέλει πολύ να γίνει, έτσι σε περίπτωση που βρεθείτε σε αυτήν την δυσάρεστη θέση, καλό είναι να έχετε στο νου τις παρακάτω συμβουλές- πρώτες βοήθειες- που θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να σώσετε κάτι από τα βρεγμένα. Αν ην συσκευή είναι ακόμα ανοικτή, να την σβήσετε αμέσως και να μετακινήσετε μπαταρία CD και κάρτα μνήμης εφόσον υπάρχουν μέσα στην συσκευή. Αν το θύμα είναι notebook μετακινήστε Pc cards η οποιοδήποτε άλλο drive έχετε συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή με τον υπολογιστή σας και σκουπίστε με κάποια στεγνή πετσέτα τη συσκευή σας. Ο στόχος είναι να στεγνώσετε το drive όσο πιο γρήγορα γίνεται, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μη τυχόν και άθελα σας προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη από την ήδη υπάρχουσα. Μια ακραία άποψη είναι να βουτήξετε τη βρεγμένη συσκευή σε αλκοόλ (με 99% οινόπνευμα και όχι το συνηθισμένο 70%) κάτι που θα εξατμίσει το υγρό.

Αν πάλι βραχεί το πληκτρολόγιο σας μια πρώτη ενέργεια που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το κρατήσετε κάθετα για λίγα λεπτά για να βγει το νερό από μέσα. Σε περίπτωση που έχετε χύσει κάτι κολλώδες, όπως αναψυκτικό. Στο λαπτοπ η στο κινητό σας θα χρειαστεί να το τρίψετε, αφού θα έχει στεγνώσει, και με μια πετσέτα βρεγμένη με λίγο οινόπνευμα. Όπως και να έχει ο καλύτερος τρόπος να φυλάξετε τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αγοράζοντας τα αντίστοιχα αξεσουάρ, μιας και ο κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με νερό είναι αυξημένος το καλοκαίρι. Με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορείτε να βρείτε αδιάβροχες και υποθαλάσσιες θήκες για τη φωτογραφική σας μηχανή το κινητό σας ακόμη και για το iPod, θήκες που είναι εξίσου ανθεκτικές και σε πτώσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι και θα βρισκόσαστε στη παραλία με το πιστό και αχώριστο φίλο, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.

Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν καθημερινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως είναι τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα). Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε ηλιοθεραπεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαυρίζουν όπως εσείς (εξ αλλού τα περισσότερα είναι μαύρα από μόνα τους).

Προσοχή! Τα κινητά τηλέφωνα δεν μαθαίνουν κολύμπι. Μην μπαίνετε μαζί τους στη θάλασσα, μην τα τυλίγετε με βρεγμένες πετσέτες μην τα βάζετε στη τσέπη του βρεγμένου μαγιό σας. Μην το κρεμάτε στην ομπρέλα που είστε από κάτω , γιατί με ένα αεράκι θα βρεθούν και τα δυο στη θάλασσα. Εάν κάνετε κάτι από όλα τα πιο πάνω δεν θα δροσίσετε το κινητό σας. Απλά θα το καταστρέψετε. Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι το νερό και μάλιστα το θαλασσινό. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως όταν ήταν στην αρχή.

Επίσης όταν τρώτε η πίνετε τον καφέ σας, μην αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι. Ένα ποτήρι νερό η ένα ποτήρι μπύρα (δεν έχει σημασία αν είναι παγωμένο) άμα πέσει στο τηλέφωνο θα κάνει μεγάλη ζημιά.

Μεγάλη προσοχή θέλει και στα κτυπήματα και πεσίματα. Μην αφήνετε τα τηλέφωνα πάνω σε καρέκλες, τραπέζια, στο καπό του αυτοκίνητου όταν ξεκινά το αυτοκίνητο και γενικά σε μέρη που έχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσουν και να σπάσουν. Και εδώ δεν καλύπτεστε από εγγύηση και οι εταιρείες σέρβις θα αρνηθούν να το επισκευάσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους αγοράστε μια καλή αδιάβροχη θήκη και ένα ζευγάρι ακουστικά. Τι αξία μπορεί να έχουν 20 ευρώ μπροστά στην ανεκτίμητη (όχι πάντα υλική) αξία της συσκευής σας;

Για όλους εσάς που μας διαβάσατε και για όλους όσοι θα μας διαβάσετε στη συνέχεια να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι.

Ραντεβού στις 20 Αυγούστου.

Μέχρι τότε να περνάτε καλά.

Επιστολή μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέδο.

Εξοχότατε κ. Υπουργέ.

Έπληροφορήθην ότι εις τά πλαίσια της αναδιαρθρώσεως του τομέως της Υγείας μελετάται καί συζητείται από το Ύπουργειον σας ή ύποβάθμισις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Θεωρώ ότι μία τοιαύτη ένέργεια είναι εντελώς άστοχος και αδικαιολόγητος.

Αδικεί την ύπερεξηκονταετή ίστορίαν προσφοράς τού Ιδρύματος αυτού εις την Τριφυλίαν καί Όλυμπίαν, ίδρυθέντος διά δωρεάς καί εν μέρει χρηματοδοτούμενου ύπό κληροδοτημάτων, άλλά καί αγνοεί τάς συγχρόνους άνάγκας περιθάλψεως των κατοίκων της εκτεταμένης περιοχής ολοκλήρου τής Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, οι όποιοι άλλως θά άναγκάζωνται να άναζητούν θεραπείαν εις τά άπομεμακρυσμένα Νοσοκομεία τών μεγάλων πόλεων.

Τήν άνεκτίμητον όσον καί άναγκαίαν προσφοράν τού ........

Νοσοκομείου Κυπαρισσίας διαπιστώνω συνεχώς κατά τάς συχνάς ποιμαντικάς επισκέψεις μου πρός ένίσχυσιν καί παρηγορίαν τών εκεί νοσηλευομένων. Τήν διεπίστωσα όμως καί ώς άσθενής, νοσηλευθείς πέρυσι επί δεκαήμερον εις αύτό.

Kαί ώς ασθενής, νοσηλευθείς πέρυσι επί δεκαήμερον εις αυτό. Παρ' ότι πολλοί μέ συνεβούλευον νά διακομισθώ εις κεντρικόν Νοσοκομείον, προετίμησα την παραμονήν μου ενταύθα γνωρίζων καλώς καί τήν προθυμίαν του ιατρικού καί νοσηλευτικού προσωπικού, όσον καί τήν ποιότητα των παρεχομένων ύπηρεσιών.
Τό αποτέλεσμα ήτο ή πλήρης αποθεραπεία καί άποκατάστασις τής ύγείας μου. Ας σημειώσω δε όταν μετά ταύτα εύρέθην εις Αθήνας καί προέβην εις σχετικάς εξετάσεις, ειδικοί καθηγηταί μέ διεβεβαίωσαν ότι ή παρασχεθείσα μοι περίθαλψις ήτο ή ενδεδειγμένη, αυτή πού θά μού προσεφέρετο εάν κατέφευγον ακόμη καί εις Νοσοκομείον τής Εύρώπης.

Ενώνω λοιπόν τήν φωνή ν μου μετά τών τοπικών άρχών καί φορέων καί απάντων τών πνευματικών μου τέκνων, τίθεμαι αλληλέγγυος εις τήν προσπάθειάν αύτών δι' άρτιωτέραν έξυπηρέτησιν αύτών καί υποβάλλω τήν όλόθυμον παράκλησίν μου πρός τήν ύμετέραν Έξοχότητα διά τήν διατήρησιν καί άναβάθμισιν τού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Μετ ευχών Ιδιαζούσης τιμής και εν πολλής της Εν Χριστω Αγάπης
Ο Τριφυλίας και Ολυμπιας Χρυσόστομος

Μήνυμα Αναγνώστη για το Site του Δήμου Τριφυλίας.

Χτες ψάχνοντας για να βρω πως μπορώ να επικοινωνήσω με τον δήμο Τρυφιλίας είδα στο Site του δήμου Τριφυλίας να μιλάνε όλα για την κυπαρίσσια ακόμα και οι θητείες των δημάρχων απο το 193....μέχρι Σαμπαζιώτη, και ερωτώ τούς υπεύθυνους και άμεσα τον δήμαρχο κ. Κολλια τη είδους κοροϊδία είναι αυτή.

Άσε που κανένας δεν μπορεί να στείλει ένα Mail κανένας δεν μπορεί να πάρει πληροφορίες για τον δήμο, άσε που οι ενότητες των πρώην δήμων δεν δουλεύουν σαν site εννοώ το μόνο που μπορείς να βρεις είναι τα τηλέφωνα του δημαρχείου Κυπαρισσίας όλες οι ενότητες μιλάνε για την κυπαρίσσια.

Και μην μου πείτε ότι είναι υπό κατασκευή γιατί όταν ..........

κατασκευάζεις κάτι η διορθώνεις κάτι κατεβάζεις το Site από το διαδίκτυο. Kαι σίγουρα δεν γράφεις δήμος Τριφυλίας, αυτά είναι για γέλια
Kαι θέλω μια απάντηση δημόσια από οποίον είναι επιτελούς υπεύθυνος ας είναι ο δήμαρχος ο αντιδήμαρχος η ποιος πολιτικάντης είναι γιατί τόση υποβάθμιση στις άλλες περιοχές του δήμου και γιατί τόση προβολή στην Κυπαρίσσια.

Μήπως θεωρείτε ότι είμαστε πολίτες β κατηγορίας.
Και θα ήθελα η απάντηση να δημοσιευθεί μέσω του filiatranews.

MESSINIAN FARM
BASILHS G.KITSOS

Μεσσηναικές εφημερίδες της 27ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.