Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Aνατροπή στη φορολογία των Ι.Χ. Τι αλλάζει στα τέλη Κυκλοφορίας



Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στη φορολογία των αυτοκινήτων το 2014, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών αναζητά μια νέα φόρμα, που θα είναι δίκαιη και θα βασίζεται σε πραγματικές αξίες αντί απλώς στα κυβικά.

Η κατακραυγή αλλά και η απόγνωση των 600.000 ιδιοκτητών που ......

έχουν καταθέσει πινακίδες φαίνεται πως έπαιξαν τον ρόλο τους και πλέον πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία αλλά και στο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου.

Τέλη με... τον μήνα

Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας αλλά και ο τρόπος φορολόγησης, ο οποίος μέχρι σήμερα γίνεται με κριτήριο μόνο τον κυβισμό.

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιεί το όχημά του ο κάθε ιδιοκτήτης. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 2.000 κ.εκ. και μέχρι σήμερα αδυνατούσε να το κυκλοφορήσει, πλέον με τη νέα χρονιά θα μπορεί και θα πληρώνει ανάλογα με τους μήνες που το έχει στον δρόμο. Δηλαδή, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι 1.200 ευρώ και το κυκλοφορεί δύο μήνες τον χρόνο, θα πληρώνει το ανάλογο ποσοστό, που εν προκειμένω ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Αλλάζει και ο φόρος πολυτελείας;

Από εκεί και πέρα, ενδέχεται να αλλάξει και το σύστημα του φόρου πολυτελείας. Όπως όλα δείχνουν, θα καταργηθούν τα... κυβικά και η φορολόγηση θα βασίζεται στην αξία των αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, αν ένα αυτοκίνητο 3.000 κ.εκ. κοστίζει 30.000 ευρώ θα φορολογείται με «Χ» ευρώ, ενώ ένα άλλο, με κινητήρα 1.800 κ.εκ. και τιμή 60.000 ευρώ, θα φορολογείται με «Χ επί 2» ευρώ. Το ίδιο θα ισχύει και με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις τιμές τους επόμενους μήνες, κυρίως στα... απαξιωμένα και με μεγάλους κινητήρες αυτοκίνητα.

Δίκαιη φορολογία

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η πιο δίκαιη φορολογία και, φυσικά, η είσπραξη χρημάτων που δεν θα τα εισέπραττε. Με λίγα λόγια, περιμένει πως σημαντικό ποσοστό των 600.000 ιδιοκτητών θα σκεφτεί να κυκλοφορήσει έστω και για λίγους μήνες τον χρόνο το... παρκαρισμένο του αυτοκίνητο, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα πληρώσει χρήματα που δεν θα τα έδινε αν είχε κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας. Όσον αφορά τις τιμές των αυτοκινήτων (καινούργιων και μεταχειρισμένων), η λίστα θα βασίζεται σε τιμές Ευρώπης, τις οποίες ανακοινώνουν ευρωπαϊκοί φορείς και όχι εταιρείες με... πατέντες που δίνουν λανθασμένα στοιχεία.

Αλλάζουν και τα τέλη;

Αν προχωρήσει το νέο σχέδιο, ενδέχεται να μεταβληθούν σημαντικά και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ακόμα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα συγκεκριμένο, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα... μηδενικά τέλη δεν θα κρατήσουν πολύ.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι φήμες θέλουν το θέμα να το έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών σκοπεύει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον κλάδο του αυτοκινήτου, όπου έχουν οδηγηθεί στην ανεργία σχεδόν 50.000 εργαζόμενοι.

Zougla.gr

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Τράπεζα Πειραιώς

Τους όρους ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου που αφορά το 10% του προσωπικού που απασχολεί στην Ελλάδα, γνωστοποίησε πριν από λίγο η διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με ......

στελέχη της Πειραιώς, μέσω αυτής της διαδικασίας θα αποχωρήσουν από την τράπεζα και τις εν Ελλάδι θυγατρικές της περίπου 1.800 με 2.000 άτομα. Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί 25.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 18.000 στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν έχει ανώτατο αριθμό αποδοχής αιτήσεων και προβλέπει πλήρη αποζημίωση, καθώς και ισχυρά κίνητρα. Το πρόγραμμα θα παραμείνει σε ισχύ από την Παρασκευή, 19 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα χωρίζει τους εργαζόμενους του ομίλου σε δύο «κατηγορίες»: Στους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας και στους εργαζόμενους της Τρ.Πειραιώς (συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι των υπόλοιπων τραπεζών).

Για τους εργαζόμενους της Τρ. Πειραιώς ισχύουν τα εξής:

Για όσους είναι έως 30 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 25% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 30-39 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 40% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες: 40-49 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 60% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 50-53 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 100% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 54-56 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 80% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 57-60 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 70% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 61 και άνω: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 50% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Ως έτη προϋπηρεσίας στην Τράπεζα/Θυγατρική Εταιρία ορίζονται τα έτη συνεχούς πραγματικής (ή και αναγνωρισμένης) παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Θυγατρική Εταιρία, μέχρι τις 31/08/2013 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με πάγια αντιμισθία. Δε λαμβάνονται υπόψη για τους σκοπούς συμπλήρωσης προϋπηρεσίας άλλες μορφές παροχής υπηρεσιών όπως λ.χ. συμβάσεις έργου, παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, σύμβαση παροχής ανεξάρτητων νομικών υπηρεσιών κλπ.

Όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα SABBATICAL της Τράπεζας Πειραιώς, δικαιούνται να συμμετάσχουν και στο παρόν ΠΑ, εφαρμοζόμενων των ακόλουθων όρων: α) τα έτη συμμετοχής στο πρόγραμμα SABBATICAL θεωρούνται ως πλήρη έτη προϋπηρεσίας για τους σκοπούς συμμετοχής στο παρόν ΠΑ, β) ως τελευταίος μισθός θα θεωρηθεί ο μεικτός που λάμβανε ο εργαζόμενος πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα SABBATICAL, όπως θα είχε διαμορφωθεί αν εργαζόταν στην Τράπεζα υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Για τους εργαζόμενους της πρώην Αγροτικής Τράπεζας:

Έως 30 ετών: 5 μισθοί

30-39 ετών: 13 μισθοί

40-49 ετών: 16 μισθοί

50-53 ετών: 22 μισθοί

54-56 ετών: 21 μισθοί

57-60 ετών: 18 μισθοί

61 ετών και άνω: 14 μισθοί

Επίσης, προσφέρεται διατήρηση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για δύο (2) έτη από την ημερομηνία της με κοινή συμφωνία λύσης της σύμβασης εργασίας, για κάθε εργαζόμενο που είναι ασφαλισμένος καθώς και τα ήδη ασφαλισμένα εξαρτώμενα μέλη του στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία με την οποία η τράπεζα / θυγατρική εταιρία διατηρεί σχετικό συμβόλαιο.

Επίσης προσφέρεται κίνητρο οικογένειας που ισούται με 2 μισθούς για κάθε ανήλικο παιδί. Ως ανήλικο παιδί ορίζεται κάθε τέκνο το οποίο κατά την 31.08.2013 δε θα έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το συγκεκριμένο κίνητρο αφορά τους εργαζόμενους όλου του ομίλου.

Τέλος, το ελάχιστο της αποζημίωσης ορίζεται σε 8.000 μικτά, ενώ το μέγιστο σε 170.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να είναι έγγραφες και ανεπιφύλακτες, να απευθύνονται ηλεκτρονικά (programmaprosopikoy@piraeusbank.gg) και στη συνέχεια με εσωτερική αλληλογραφία στη διεύθυνση Αμερικής 4, 105 64 Αθήνα 1ος όροφος, (υπόψη Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, με την ένδειξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) και να υποβάλλονται από τον Δικαιούχο, από την Παρασκευή, 19/07/2013 έως και τη Δευτέρα 02/09/2013. Για τυχόν ερωτήσεις, οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου στα τηλέφωνα που αναγράφονται στον Πίνακα.

Καμιά αίτηση δε θα γίνει δεκτή μετά τη Δευτέρα 02/09/2013. Η υποβολή και ο χρόνος υποβολής της αίτησης θα αποδεικνύονται μόνο με την επιβεβαίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου μέσω e-mail, ρητά αποκλειόμενου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου.

Newsit

Αγριο χώσιμο Μπελογιάννη σε Πετράκο: “Είσαι ένας επαγγελματίας τεμπέλης συνδικαλιστής κ.Πετράκο”…! [ VIDEO ]

Απίστευτες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ έκανε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού best tv,ο διευθυντής του καναλιού Νίκος Μπελόγιαννης, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ.Θανάση Πετράκο.

Οι αποκαλύψεις .....

είναι πρωτόγνωρες Πανελλήνια.

Ο κ.Πετράκος είχε αφήσει υπονοούμενα στην Βουλή εναντίον του κ.Μπελόγιαννη.Μάλιστα τον χαρακτήρισε…”παρακρατικό στοιχείο”..!

Οπως ήταν φυσικό ήρθε στον αέρα η απάντηση απο τον Καναλάρχη της Μεσσηνίας.

Ποιός είδε τον Νίκο και δεν τον φοβήθηκε…

Για πρώτη φορά δημόσια ακούσθηκαν τόσο σοβαρές καταγγελίες για βουλευτή.

Είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ.Πετράκος διαβάζει στην Βουλή ότι του γράφουν…ο Πλεμμένος και ο Μπιτσάνης..!

Και συνέχισε…”Ο κ.Πλεμμένος θέλει να πεθάνουμε όλοι για να μείνει μόνος του στα μέσα ενημέρωσης”…

Και…..μετά ήρθε η έκρηξη

Κ. Πετράκο σε σέβομαι σαν βουλευτή αλλά σαν Πετράκος είσαι ένας τεμπέλης συνδικαλιστής….σιτίζεσαι απο το δημόσιο εσύ και η γυναίκα σου….Τι λες άραγε στα παιδιά σου;

Ιστορική η χθεσινή απάντηση του Νίκου Μπελόγιαννη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Morias News

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 19-7-2013 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανακλήθηκε η άδεια του φεστιβάλ Χ.Α.
*Mε χθεσινή απόφαση του Μ. Αγγελάκα
*Γίνεται η αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα
*X.A.: «Το φεστιβάλ θα γίνει και με οποιοδήποτε κόστος»!


Με μία απόφαση που μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως, ......

ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκας, απαγορεύει κάθε πολιτική και συνδικαλιστική εκδήλωση στο Πάρκο Λιμενικού έως τις 30 Αυγούστου. Έτσι, το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής προς τιμήν του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στις αρχές Αυγούστου, μεταφέρεται, ίσως, σε άλλη, άγνωστη, ημερομηνία.

Πάντως, αν και η πρώτη επίσημη ανακοίνωση - αντίδραση της Χρυσής Αυγής (σ.σ. νωρίς χθες το μεσημέρι) δεν έλεγε τίποτα για την τύχη της εκδήλωσης, εν τούτοις ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης είχε δηλώσει ότι «και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει κάτω, το φεστιβάλ θα γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΛΑ ΝΕΑ για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος! Κοινή συνέντευξη χθες στο Δημαρχείο από Μανώλη Αγγελάκα, Παναγιώτη Νίκα, Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη.
Με ταχείς ρυθμούς η δημοπράτηση και έναρξη του έργου αρχές του ’14 και ολοκλήρωση στο τέλος του 2015.
Καθοριστική η συμβολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή ΦΩΝΗ στην οποία προβάλλονται τα θεματα:
• ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χρυσής Αυγής γιοκ στην Καλαμάτα! Με απόφαση του Μ. Αγγελάκα απαγορεύονται λόγω έργων και τουρισμού οι πολιτικές εκδηλώσεις στο πάρκο του Λιμενικού – Αντιδράσεις και δηλώσεις.
• ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ η πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και άψογη η λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Δυο παραστάσεις και σήμερα – Πρεμιέρα με πολλές και ηχηρές παρουσίες.
• ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ σήμερα οι ομογενείς μαθητές του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας.
• ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ με άρθρο της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη.
• ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ – διαρκείας στο τμήμα της εθνικής οδού Πύργου-Κυπαρισσίας.
• ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ κατάντησε να θάβει νύχτα τα σκουπίδια της. Άρθρο του Σταμάτη Μπεχράκη.
• ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ της Κυπαρισσίας σήμερα Νίκος Ξυδάκης και Μιχάλης Γκανάς παρουσιάζουν τα «Γιάλυνα Γιάννενα».
• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Εκλογή Νέου Δ.Σ στον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου την Κυριακή 21-07-2013 στο Φουρναράκειο και ώρα 10:00 - 15:00 για την διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ.

Από το Δ.Σ.