Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γαργαλιάνοι: «Να γίνει σε άλλο χώρο το πανηγύρι Γαργαλιάνων» ζητούσαν με επιστολή τους 50 κάτοικοι της περιοχής

Κάτοικοι της οδού Νικολοπούλου και παρόδων της, στους Γαργαλιάνους, με χθεσινή επιστολή ζητούσαν από το Δήμο Τριφυλίας να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του πανηγυριού γιατί δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους και παράλληλα υποφέρουν από την ηχορύπανση.

Αναλυτικά η αίτηση – καταγγελία που κατέθεσαν 50 κάτοικοι στο Δήμο Τριφυλίας και την οποία υπογράφει εκ μέρους της ομάδας ο Παναγιώτης Σπυροπαναγιωτόπουλος:

«Εμείς οι πιο κάτω υπογράφοντες, όλοι κάτοικοι της οδού Νικολοπούλου και παρόδων αυτής, όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρις Γαργαλιάνων, δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για την διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης έξω από τα σπίτια μας ή πλησίον αυτών καθόσον:

1) Αποκλείονται οι κατοικίες μας επί χρονικό διάστημα 15 περίπου ημερών. Από τον αποκλεισμό αυτό δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος για τους ενοίκους των κατοικιών, καθόσον αποκλείεται η πρόσβαση αυτών σε αυτοκίνητα εκτάκτου ανάγκης, ήτοι: ασθενοφόρα, οχήματα Πυροσβεστικής και περιπολικά της Αστυνομίας.

2) Κατά την διεξαγωγή του πανηγυριού δεν τηρείται κανένας υγειονομικός κανόνας και οι έμποροι που λαμβάνουν μέρος σε αυτό ουρούν και αφοδεύουν οπουδήποτε, επίσης μαγειρεύουν στο ύπαιθρο και απορρίπτουν τα υπολείμματα των τροφών οπουδήποτε. Ετσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την δημόσια υγεία με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια οι μολυσματικές ασθένειες σημειώνουν έξαρση στην χώρα μας.

3) Κατά την διάρκεια του άνω χρονικού διαστήματος, αδυνατούμε εντελώς να προσεγγίσουμε τις οικίες μας με οχήματα και να μεταφέρουμε τα γεωργικά μας εφόδια τα οποία είναι αναγκαία για την καλλιέργεια των κτημάτων μας. Σημειώνουμε ότι, όλοι σχεδόν οι κάτοικοι των άνω οδών, είμαστε αγρότες και έχουμε καθημερινή ανάγκη επικοινωνίας με αγροτικά αυτοκίνητα και γεωργικούς ελκυστήρες, προκειμένου να μεταφέρουμε εφόδια και μηχανήματα από τις κατοικίες μας προς τα κτήματά μας και αντιστρόφως.

4) Κατά την διάρκεια του πανηγυριού όχι μόνο δεν τηρούνται οι κανόνες κοινής ησυχίας αλλά καθημερινά βιώνουμε μια κατάσταση ανταλλαγής ύβρεων, βλασφημιών κ.λπ. με συνέπεια να είναι αφόρητη η διαβίωσή μας στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω της ηχορύπανσης και της ανασφάλειας, η οποία μας δημιουργείται, εξ αιτίας των καθημερινών εντάσεων και συγκρούσεων που σημειώνονται μεταξύ των εμπόρων.

Επομένως η διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης δεν θα έπρεπε να χωροθετείται στην άνω περιοχή και ζητάμε να μην επιτραπεί η φετινή διεξαγωγή του πανηγυριού στην άνω οδό».

Gargalianooi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.