Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αγωγή κατά του Δήμου Τριφυλίας για τιμολόγια

Αγωγή σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας για ανεξόφλητα τιμολόγια των ετών 2011 και 2012 έχει καταθέσει εταιρεία οικοδομικών υλικών στην Κυπαρισσία. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν και ο ορισμός δικηγόρου επί των αριθ. 236/2013 & 6/2014 αγωγών της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.» κατά του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως είπε στο Σώμα η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και ......

αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, εκπρόσωπος της εταιρείας ενημέρωσε το Δήμο ότι θα γίνει ανακοπή για την υπ’ αριθ. 236/2013 αγωγή, οπότε το Σώα εκλήθη να ορίσει δικηγόρο για την άλλη, υπ’ αριθ. 6/2014 αγωγή.
Η κα Πανουσιοπούλου σημείωσε πως «η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας μάς λέει πως η αγωγή αυτή αφορά τιμολόγια του 2011 και 2012, τα οποία έχουν καταχωρηθεί σε κωδικούς προμήθειας οικοδομικών υλικών. Για την προμήθεια αυτή, ο Δήμος είχε αγοράσει οικοδομικά υλικά, εκτός από την επιχείρηση Γιαννακόπουλου, από καταστήματα. Στα αρχεία του Λογιστηρίου δε βρέθηκαν τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά, για την έκδοση χρηματικού εντάλματος.

Ο λόγος είναι αυτός. Ο άνθρωπος έχει τα παραστατικά, έχει τα τιμολόγιά του, αλλά δεν μπόρεσε το γραφείο του Λογιστηρίου να εκδώσει το χρηματικό ένταλμα. Οι λόγοι που δεν μπόρεσε να το εκδώσει είναι: έλειπε η μελέτη για την προμήθεια οικοδομικών υλικών ή κάποια άλλη σχετική τεχνική περιγραφή, η απόφαση ανάθεσης, η σύμβαση με τον προμηθευτή και το πρωτόκολλο παραλαβής από την αρμόδια Επιτροπή. Εμείς, ως Οικονομική Υπηρεσία, αδυνατούμε να εκδώσουμε χρηματικό ένταλμα, ο προμηθευτής έχει προσφύγει δικαστικώς, καλούμεθα σήμερα να βάλουμε δικηγόρο και να αποφανθεί το δικαστήριο…».

Στη συζήτηση που διεξήχθη, η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπή ανέφερε πως το ποσό ανέρχεται σε 14.626,95 ευρώ και τόνισε πως «η εταιρεία, δια του εκπροσώπου της, μας ενημερώνει ποιοι έδιναν τις παραγγελίες, αυτό όμως εμείς δεν καλούμεθα αυτή τη στιγμή να το εξετάσουμε. Θα εξεταστεί απ’ το δικαστήριο και θα αποφανθεί».
Δικηγόρος ορίστηκε η Ερασμία Λυμπεροπούλου.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη αγωγή σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας και κατά πώς φαίνεται, ούτε και η τελευταία.
Καλό και χρήσιμο είναι, όπως λένε και δημοτικοί σύμβουλοι, να γίνει μια αναλυτική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή για όλες τις αγωγές και τις κατασχέσεις που έχουν γίνει ή και είναι σε εξέλιξη, ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της λειτουργίας του Δήμου και της οικονομικής διαχείρισής του.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.