Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Παράταση στα πρατήρια καυσίμων για το εισροών εκροών

Σιωπηρή παράταση της εφαρμογής του νόμου για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών φαίνεται ότι αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση σε πρατηριούχους και μεταπωλητές που δεν έχουν συμμορφωθεί, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα ανεφοδιασμού της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης, η διακίνηση του οποίου ξεκινάει σήμερα.

Το πρόβλημα που ανακύπτει με τη μη εγκατάσταση συστήματος ......

εισροών - εκροών στην πλειοψηφία των πρατηρίων στα νησιά και στην περιφέρεια της χώρας, εξετάστηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι πιστή εφαρμογή του νόμου που προβλέπει απαγόρευση της διακίνησης καυσίμων από πρατήρια που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα θα σήμαινε «λουκέτο» σ’ έναν αριθμό 1.500 περίπου πρατηρίων πανελλαδικά και παύση λειτουργίας της πλειοψηφίας από τους 350 μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός που θα άφηνε χωρίς δυνατότητα τροφοδοσίας με πετρέλαιο θέρμανσης μεγάλο αριθμό καταναλωτών.

Ετσι, αποφασίστηκε να υπάρξει ελαστικότητα στους ελέγχους στην περιφέρεια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Η απόφαση κρίνεται σημαντική για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ανοίγει, ωστόσο, το παράθυρο για επιστροφή του λαθρεμπορίου που ευνοείται από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε ποσοστό 30%.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν σήμερα γύρω στα 1,04 ευρώ το λίτρο για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις πετρελαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αυξημένη κατά το κόστος μεταφοράς και θα κυμανθεί γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο. Για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, η τιμή θα είναι μειωμένη στα 71 λεπτά το λίτρο.

Καθημερινή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.