Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη Κατσίβελα και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων – Αναβαθμισμένο ρόλο αποκτούν τα Τοπικά Συμβούλια

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Γαργαλιάνων υπό την προεδρία του Δημάρχου Τριφυλίας, κ. Π. Κατσίβελα και τη συμμετοχή του αρμόδιου για την Δ.Ε. Γαργαλιάνων Αντιδημάρχου, κ. Ι. Αδρακτά, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ι. Κατσούλα, του προέδρου της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Α. Ματθιουδάκη και των Προέδρων και συμβούλων όλων των Τοπικών Συμβουλίων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Ο δήμαρχος ανέπτυξε .....

στους προέδρους το σκεπτικό του για τον νέο τρόπο άσκησης καθηκόντων τους και διοίκησης της κάθε κοινότητας και στις αυξημένες αρμοδιότητες που τους εκχωρεί με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στα τοπικά συμβούλια να προχωρούν άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων της κάθε περιοχής.

Ο κ. Κατσίβελας επεσήμανε πως στην πολιτική του αντίληψη για την άσκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν χωρούν παραταξιακά στεγανά και πως όλοι μαζί θα συνεργαστούν για την πρόοδο του τόπου μας. Αναφέρθηκε στην προβολή και τα οφέλη που θα έχει η περιοχή μας με την παγκόσμια παρουσίαση του καινούργιου VW Passat.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε στα σημαντικά και χρόνια προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων όπως αγροτική οδοποιία, καθαριότητα, φωτισμός και την υδροδότηση. Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τα τοπικά συμβούλια για την ενοποίηση του στόλου το οχημάτων του Δήμου Τριφυλίας και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και έγκαιρα οι κατά τόπους ανάγκες.

Ζήτησε να γίνει μια εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωση και καταγραφή με προτεραιότητες για έργα που πρέπει να γίνουν και υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι των χωριών.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι μετέφεραν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκαν και στον καθαρισμό αγροτικών δρόμων. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ενόψει της ελαιοκομικής και της χειμερινής περιόδου, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας.

Gargalianoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.