Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Τριφυλίας: Με δορυφορικό σύστημα GPS εξοπλίζονται τα οχήματα του Δήμου [ VIDEO ]

Με το γνωστό δορυφορικό σύστημα GPS θα εξοπλιστούν το επόμενο διάστημα όλα τα οχήματα του Δήμου Τριφυλίας προκειμένου να υπάρχει καλύτερη διαχείριση του στόλου των οχημάτων αλλά και τον καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου συνολικά.

Η προμήθεια του .....

συστήματος αυτού αποφασίστηκα κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου και η αξία του ανέχεται στις 15 περίπου χιλιάδες ευρώ.

Στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας έκανε λόγο για πλεονεκτική αξιοποίηση οχημάτων καθώς εντεταλμένοι υπάλληλοι του Δήμου να γνωρίζουν αν ένα όχημα κινείται, δουλεύει, να ελέγχεται πότε ανοίγει και πότε κλείνει η τάπα της βενζίνης ωστε μερικά πράγματα τα οποία συνηθίζονται στην Τοπική αυτοδιοίκηση να ξεκαθαριστούν.
Σκοπός της τοποθέτησης αυτού του συστήματος είναι να γνωρίζουν που βρίσκεται ο στόλος του Δήμου με έλεγχο λειτουργίας μειώνοντας τις δαπάνες.
Το χαρακτήρισε στρατηγικό εργαλείο για την καταγραφή και συλλογή απορριμάτων αλλά και στοιχεία λειτουργίας των οχημάτων όπως καταγραφή κατανάλωσης καυσίμου, καταγραφή φθορών.

Το σύστημα αυτό δίνει την δυνατότητα ελέγχου του οχήματος σε βάθος χρόνου π.χ. ενός γκρέϊντερ να δούμε αν δούλεψε και πόσο δούλεψε, που πήγε κλπ.

Το κόστος ανέρχεται σε 7 ευρώ τον μήνα για το κάθε όχημα για ένα σύνολο 57 οχημάτων που υπάρχουν στον δήμο Τριφυλίας.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Βουδούρης εμφανίστηκε συγκαταβατικός στην αγορά του συστήματος και ζήτησε να παράσχονται στην αντιπολίτευση στοιχεία όποτε χρειαστούν.
Μεγάλες επιφυλάξεις για το σύστημα εξέφρασε ο κ. Σαράντος Κουκούμης, ως προς τον έλεγχο που πρόκειται να κάνει το σύστημα αυτό και τελικά δεν συνηγόρησε στην αγορά του.

Ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Παναγιώτης Φαρμάκης που ασχολήθηκε και πρότεινε στον δήμαρχο το σύστημα αυτό, είπε ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σε υπολογιστή laptop tablet και smartphone.
Το σύστημα έχει την δυνατότητα να δίνει συναγερμό κάθε φορά που το όχημα έχει παρεκκλίνει της πορείας του που ε΄χει καθοριστεί από την αρχή, πότε θα φτάσει το όχημα στον προορισμό που έχει διαταχθεί να πάει και πότε θα επιστρέψει, ώστε να προγραμματιστεί το επόμενο δρομολόγιο γλιτώνοντας εργατοώρες.

Το σύστημα μπορεί να επικοινωνεί με κάποια προκαθορισμένα κινητά για το πότε ανοίγει η τάπα της βενζίνης κυρίως τις περίεργες ώρες που δεν λειτουργούν τα οχήματα όπου κλέβονται καύσιμα, αλλά και σε περίπτωση κλοπής υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ακινητοποίησης του οχήματος από μακρυά.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης των συσκευών καταγραφής στίγματος και στα καροτσάκια που έχουν οι οδοκαθαριστές ώστε να καταγράφεται στο κεντρικό σύστημα η κάθε διαδρομή του και το αρχείο να παραμένει στο σύστημα ακόμα και ένα χρόνο πίσω ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελεγχθεί.

Δείτε τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.