Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φιλιατρά: Σε ικανοποιητικό στάδιο η κατασκευή του Φιλιατρινού Φράγματος Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 η αποπεράτωση του έργου [ 4 VIDEO ]

Επίσκεψη του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Ιατρίδη

Το έργο κατασκευής του Φιλιατρινού φράγματος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Ιατρίδης, παρουσία του Δήμαρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, του Περιφερειάρχη .......

Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη του Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Περικλή Μαντά, και Δημοτικών Συμβούλων των Φιλιατρών.
Παρόντες στο έργο ήταν και οι πρόεσδρος και γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ.κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος και Γριβοκωστόπουλος Ιωάννης.

Σε ενημέρωση που είχε ο κ. Ιατρίδης από τους μηχανικούς της κατασκευάστριας εταιρίας, και συγκεκριμένα από τον τεχνικό Διευθυντή της αναδόχου εταιρίας κ. Καψάσκη, είναι ότι το έργο βρίσκεται στο 90% της εκτέλεσης του και προχωράει με κανονικούς ρυθμούς εκτιμώντας τον χρόνο αποπεράτωσης του το καλοκαίρι του 2015 και αμέσως μετά να κατασκευαστεί ο νέος δρόμος που θα οδηγεί στην Χριστιανούπολη, ο οποίος θα περνά στο μέλλον υποχρεωτικά από την κορυφή του φράγματος καθώς αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωση της κατασκευάστριας εταιρίας.

Δείτε το σχετικό Video από την επίσκεψη και ενημέρωση του κ. θατρίδη.



Ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον κ. Ιατρίδη τόνισε ότι μετά το πέρας των εργασιών θα πρέπει να δημοπρατηθούν τα δίκτυα τα οποία θα αρδεύσουν 27 χιλιάδες στρέμματα από το Χαλαζόνι μέχρι και την Αγία Κυριακή. Επεσήμανε επίσης ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα master plan για την ανάπτυξη της περιοχής ακόμα και τουριστικά.

Ο κ. Ιατρίδης σε δηλώσεις που παραχώρησε δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων χαρακτηρίζοντας το έργο πνοής, το οποίο ολοκληρώνεται στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Ξεπεράστηκαν εμπόδια και δυσκολίες και βρισκόμαστε στον σωστό δόμο.
Εντός του 2015 θα δημοπρατηθεί και το έργο των δικτύων που θα αρδεύσουν 27 χιλιάδες στρέμματα, έργο το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες φτάνει τα 36 εκατομμύρια; ευρώ το οποίο θα δημοπρατηθεί και θα πάρουμε και κάποια έκπτωση.
Προσδίδουμε νέα πνοή στην περιοχή και να είστε βέβαιοι ότι το τοπίο στην Χριστιανούπολη θα είναι τελείως διαφορετικό.
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ιατρίδη



Με την σειρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που συμβάλει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας καθώς η περιοχή είναι από τους πιο σπουδαίους τόπους στην Αγροτική παραγωγή. Η περιοχή των Φιλιατρών είναι από τους πιο σπουδαίους Θερμοκηπιακούς χωρους με μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη της αγροτικής Οικονομίας και έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τατούλη



Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας αφού ευχαρίστησε τόσο τον Ειδικό γραμματέα κ. Ιατρίδη .όσο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη δήλωσε ότι το έργο του Φιλιατρινού φράγματος θα έχει θετικές συνέπειες στην ζωή την καθημερινότητα, την παραγωγή, την ανάπτυξη, την εικόνα και την τουριστική προβολή είναι προφανής και το βέβαιο είναι ότι περιφέρεια και υπουργείο είναι κοντά μας για να δημιουργήσουμε την Τριφυλία που επιστρέφει.

Δείτε τι δήλωσε ο Κ. Κατσίβελας



Μετά την επίσκεψη στο Φραγμα, τόσο ο κ. Ιατρίδης όσο και οι κ.κ. Κατσίβελας και Τατούλης μετέβησαν στα γραφεία της αναδόχου εταιρίας που στεγάζονται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Χριστιανούπολης όπου οι μελετητές του έργου έκαναν μια λεπτομερή παρουσίαση του έργου αναφερόμενοι στα οικονομικά στοιχεία αλλά παρουσιάζοντας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα στάδια κατασκευής του έργου και τονίζοντας τα οφέλη που θα έχει η λειτουργικότητα του στις καλλιέργειες.

Ακολούθως ο Κ. Ιατρίδης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του και θαύμασε το ιστορικό αυτό αριστούργημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.