Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

«Ξέχασαν» να πληρώσουν την προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης

Πάνω απο τις 20 ημέρες που καθόριζε η απόφαση για την πληρωμή της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης έχουν περάσει και το υποουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί σε καμία καταβολή στους δικαιούχους που έχουν κάνει αίτηση και έχει εγκριθεί η χορήγηση της.

Ειδικότερα η ηλεκτρονική ....

εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης έχει ανοίξει από τις 21 Οκτωβρίου. Έτσι, όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση και δεν παραγγείλουν τώρα πετρέλαιο θα μπορούσαν σύμφωνα με την απόφαση για το επίδομα, να λάβουν προκαταβολή το 25% της επιδότησης, μέσα σε 20 μέρες.
Αυτό μάλλον από ότι φαίνεται δεν τηρήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών αφού κανείς από τους δικαιούχους δεν έχει πληρωθεί την προκαταβολή.

Η προκαταβολή και ολόκληρο το επίδομα θα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ αν κάποιος αγοράσει πάνω από μία φορά πετρέλαιο, δεν θα χρειαστεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 30 Μαΐου, ενώ οι ΔΟΥ θα καλούν για έλεγχο, οποιονδήποτε διαπιστωθεί ότι έχει καταθέσει λανθασμένα στοιχεία. Στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν το ΑΦΜ τους, το ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό των προστατευόμενων μελών, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και το εάν επιθυμούν να πάρουν προκαταβολή ή όχι. Επίσης θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας, η διεύθυνση, τα τετραγωνικά του σπιτιού και αν είναι ιδιόκτητο, ενοικιαζόμενο, ή δωρεάν παραχωρούμενο.

Αναγκαίο είναι επίσης το ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του ανθρώπου που έχει παραχωρήσει την κατοικία, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν αν το οίκημα είναι πολυκατοικία και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνσή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή σταθερού τηλεφώνου).

Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης έχουν :

• Άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).
• Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
• Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
• Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

Η επιδοτούμενη ποσότητα καυσίμων διαμορφώνεται ως εξής:

• Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α' ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας).
• Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β' ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).
• Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ' Ζώνη (Νομοί Αττικής −εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού−, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας).
• Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ' Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.