Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: "Εμείς δε θα δεχθούμε με κανένα τρόπο τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στην περιοχή μας."

Επιστολή προς τους κ.κ. Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, Αντιδήμαρχο Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεοδοσίου και Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Φιλιατών Παναγιώτη Φαρμάκη απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών.

Στην επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι χαιρετίζει το κλείσιμο των παλιών χωματερών και την δημιουργία εργοστασίου κλειστού τύπου και επισημαίνει ότι η κατασκευή αυτού του συγκροτήματος θα πρέπει να γίνει σε χώρο που θα είναι ο λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον και τον άνυρωπο.

Στην επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος επισημαίνει πως το πορώδες πέτρωμα που υπάρχει, σύμφωνα με τις μελέτες , εύκολα επιτρέπει τη διαπέραση κάποιων ουσιών που μπορεί να προκύψουν από τη συγκέντρωση των απορριμμάτων γεγονός που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα.
Αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει: ....

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας για το κλείσιμο των παλαιών χωματερών και τη δημιουργία κλειστού χώρου απορριμμάτων.
Η τοποθεσία κατασκευής του συγκεκριμένου συγκροτήματος πρέπει να είναι σε τέτοια θέση, ώστε να είναι λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Είμαστε το κέντρο της παραγωγής του Δήμου Τριφυλίας με το 70% των θερμοκηπίων, 50% υπαίθριου καρπουζιού, 45% υπαίθριων κηπευτικών, 25% ελιών. 30% αμπελιών - σταφίδας. Είναι η περιοχή που η αξία των προϊόντων ξεπερνά τα 60.000.000 ευρώ ετησίως. Ακόμα και οι επενδύσεις που έχουν γίνει από τους αγρότες μας είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατασκευή του φράγματος των Φιλιατρών και η πίεση που θα ασκηθεί στον υδροφόρο ορίζοντα από το πορώδες πέτρωμα που υπάρχει, σύμφωνα με μελέτες του ΙΓΜΕ, εύκολα επιτρέπει τη διαπέραση κάποιων ουσιών που μπορεί να προκύψουν από τη συγκέντρωση των απορριμμάτων. Και μη μας πείτε ότι θα λειτουργήσουν σωστά και δε θα υπάρχει πρόβλημα. Στην Ελλάδα ζούμε όλα μπορούν να συμβούν (βλέπε Πύλο και Πύργο Ηλείας), εδώ και κάποια χρόνια παραμένουν στον ίδιο χώρο.

Όλα αυτά της περιοχής και θα καταστρέψει τις καλλιέργειες που αναφέραμε πιο πάνω λόγω υπολειμμάτων - διοξινών.

Εμείς δε θα δεχθούμε με κανένα τρόπο τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στην περιοχή μας. Θα αντιδράσουμε δυναμικά.
Υπάρχουν και άλλες περιοχές που δεν είναι υψηλής παραγωγικότητας που οποιαδήποτε αστοχία του συγκεκριμένου χώρου θα είχε τη μικρότερη επίπτωση.

Για το Δ.Σ.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                       ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.