Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ερχεται το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Νέο ηλεκτρονικό σύστημα για τα παραπεμπτικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η πρόσβαση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για μη επείγοντα συμβάντα θα μπορεί να γίνεται μέσω των γιατρών του ΠΕΔΥ (Κέντρα Υγείας, πρώην μονάδες ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι αφού εξετάσουν τον ασθενή και κρίνουν ότι πρέπει να υποβληθούν σε ειδική εξέταση ή κάποια χειρουργική επέμβαση θα «κλείνουν» μέσω ηλεκτρονικού συστήματος το ραντεβού στο κοντινότερο διαθέσιμο νοσοκομείο για τον ασθενή τους.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η δημιουργία του ηλεκτρονικού ......

συστήματος ενώ αναμένεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του έτους. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο εκτός από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, να μπορούν να παραπέμπουν και άλλοι γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Στόχος του νέου συστήματος είναι να μπει ένα τέλος στις αθρόες επισκέψεις πολιτών στα νοσοκομεία ώστε οι γιατροί των νοσοκομείων να μην απασχολούνται με περιστατικά που δεν χρίζουν την νοσηλεία ή την αγωγή που θα του παρέχουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ποσοστό αυτών των περιστατικών μπορεί να φτάσει και το 70%, αρκεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να είναι σωστά οργανωμένη και να διαθέτει και μονάδες με 24ωρη εφημερία. Σημειώνεται ότι το 2013 τα δημόσια νοσοκομεία δέχθηκαν 11.883.538 επισκέψεις από εξωτερικούς ασθενείς, εκ των οποίων τα 6.681.198 ήταν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και οι 4.790.521 στα επείγοντα.

Το σύστημα για τα παραπεμπτικά από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας είναι μία από τις δράσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί το υπ. Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.