Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Θανάσης Πετράκος: «Απάνθρωπες συνθήκες στο ΚεΦΙΑπ (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών».

Ένας από τους βασικούς δείκτες του πολιτισμού κάθε χώρας που θέλει να λέγεται αλλά και να είναι πολιτισμένη και δημοκρατική, είναι η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Στη χώρα μας το μέτρο του πολιτισμού και του ενδιαφέροντος της σημερινής κυβέρνησης δυστυχώς αποτυπώθηκε από την κάμερα στα ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο ΚεΦΙΑπ (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών.

Οι απάνθρωπες συνθήκες ......

για τους τριάντα περίπου ανθρώπους που βρίσκονται στο ΚεΦΙΑπ Φιλιατρών, οι οποίοι είναι εγκαταλελειμμένοι από την επίσημη Πολιτεία, αποτελεί ράπισμα για τον πολιτισμό μας και «ηχηρό χαστούκι» στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συνολικά της κυβέρνησης.
Το συγκεκριμένο Κέντρο έμεινε για ένα μήνα χωρίς ζεστό νερό, λόγω προβλημάτων στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στους κυκλοφορητές. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε είδη υγιεινής, ακόμη και σε λάμπες φωτισμού!

Κυρίως όμως στο ΚεΦΙΑπ (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, ούτε καν το αναγκαίο, για να μπορεί να λειτουργεί τουλάχιστον υποτυπωδώς.
. Η κυβέρνηση και πρωτίστως το Υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει λύση άμεσα στα σοβαρά προβλήματα του ΚεΦΙΑπ (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών.

Η κοινωνική πολιτική και πρόνοια δεν μπορεί να έχει την μορφή φιλανθρωπίας και να στηρίζεται στον εθελοντισμό Είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε Πολιτείας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη, να σέβεται τον ανθρώπινο πόνο και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο ΚεΦΙΑπ (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών και να κάνει ότι είναι δυνατόν να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων αυτών.


1 σχόλιο:

  1. Σχολια στον κυριο Πετρακο εσταλει στο Moργιας Νιους ελπιζω να δημοσιευτικε εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.