Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή Αναγνώστριας: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ? ΟΧΙ! ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ

Που είναι το ραντεβού των Χριστουγέννων μας φέτος

“Που θα περάσουμε τα Χριστούγεννα? Ποιους θα επισκεφτούμε? Ποιους θα προσκαλέσουμε?” Ερωτήματα που όλοι μας σκεφτόμαστε τις μέρες αυτές.

Και όμως, το .......

ραντεβού των Χριστουγέννων δεν είναι ούτε στα ορέχτηκα και πλούσια φαγητά, ούτε στην περιπέτεια σε μια ξένη χώρα. Το ραντεβού των Χριστουγέννων είναι η συνάντηση του θεού με τον άνθρωπο. Το ραντεβού των Χριστουγέννων γίνεται στη φάτνη! Εκεί που ο θεός έγινε άνθρωπος. Εκεί που “ η Παρθένος τον Υπερούσιον τίκτει”. Εκεί στα χνώτα των ζωών , στο φτωχικό στάβλο. Εκεί είναι ο τόπος της συνάντησης με αυτό που λαχταρά η ψυχή σου και δεν το βρίσκει ούτε στα ταξίδια , ούτε στο φαγοπότι, ούτε στις Χριστουγεννιάτικες ευχές.

Αλήθεια, που είναι η φάτνη σήμερα; Που είναι ο τόπος που ο Θεός μπορεί ναρθει τόσο κοντά μας;
Φίλε, η φάτνη είναι τόσο κοντά σου...είναι μέσα σου... Εκεί δίνει ραντεβού ο Χριστός! Σκύψε και κοίταξε στην κάρδια σου. Θα βρεις ένα στάβλο! Ένα στάβλο γεμάτο ακαθαρσίες, εγωισμούς, πείσματα, περηφάνιες, υποκρισίες, μυστικές αμαρτωλές
επιθυμίες.....

“Μα μπορεί να γεννηθεί δω ο Χριστός;” Μια ερώτηση που θα κάνεις κι εσύ κι εγώ και οποιοσδήποτε ειλικρινής άνθρωπος, μόλις ρίξει μια ματιά μέσα του.
Ναι είναι η απάντηση, αν όμως καθαρίσεις την κάρδια σου! εδω είναι το ραντεβού που έχει ο Θεός μαζί σου. Εδω μέσα θα έρθει να γεννηθεί ο Χριστός.

Που θα κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα;
θα τα κάνεις μέσα σου; θ’ ανοίξεις την κάρδια σου; θα προσκαλέσεις τον μεγάλο επισκέπτη; Τα αλλά ραντεβού οδηγούν στην απογοήτευση, στο άγχος, στην αγωνία, στο θάνατο. Το ραντεβού στη φάτνη
οδηγεί σε μια καινούργια ζωή, μια ζωή με ειρήνη, μια ζωή αιωνία!

Ω, να μπορούσα να βρω όλους αυτούς που τρέχουν εδω κι εκεί, και να τους πω; “που τρέχετε; Λάθος δώσατε ραντεβού. Ελάτε στη φάτνη! Ανοίξτε την κάρδια σας. Εκεί θα γεννηθεί ο Χριστός!

“Γεννήθηκε σήμερα για σας Σωτήρας και αυτός είναι ο Χριστός” (Λουκάς β’ 11)

Καλά Χριστούγεννα
και ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.