Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή Αναγνώστη: Εργα και ημέρες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

"Έτυχε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας , στην Παθολογική κλινική ως συνοδός ασθενούς, μέλους της οικογένειάς μου. Η παραμονή μου στο Νοσοκομείο για λίγες ημέρες με έκανε να αισθανθώ περήφανος ως Τριφύλιος, για το επίπεδο νοσηλείας και Ιατρικής φροντίδας.

Αισθάνθηκα ότι δεν ......

είμαι σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο, αλλά σε ένα σύγχρονο Αθηναικό. Είμαι υποχρεωμένος να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το ιατρικό αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτές τις αεικίνητες και χαμογελαστές κοπέλες με την λευκή ποδιά, δηλαδή τις νοσηλεύτριες και την εξαίρετη προισταμένη τους...

Και ασφαλώς είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί αυτό το νοσοκομείο, που κάποιοι το 2011 ήθελαν να το κλείσουν, τώρα όχι μόνο είναι ανοικτό, αλλά προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και γίνονται παράλληλα σημαντικά έργα. Αυτή είναι, και όχι μόνο, η πολύ θετική πλευρά του Νοσοκομείου Κυπαρισσιας και αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και έπαινο όλοι οι παράγοντες: κυβερνητικοί, ΔΥΠΕ, αυτοδιοικητικοί κλπ.

Διότι δυστυχώς υπάρχει και μια άλλη πλευρά, η αρνητική, η οποία έχει να κάνει με την νοσηρή νοοτροπία μιας μερίδας εργαζομένων. Και εξηγούμαι: Στην Παθολογική κλινική, στη Νέα πτέρυγα, 1ος όροφος, γίνονται εργασίες. Και ως εκ τούτου μεταφορά από θάλαμο σε θάλαμο ασθενών, κρεβατιών, υλικών μηχανημάτων, επίπλων κλπ. Δύο μέρες τώρα σε όλες αυτές τις εργασίες μεταφορών βλέπω, από το πρωί μέχρι αργά, μόνο την προϊσταμένη και την νοσηλεύτρια της βάρδιας που παράλληλα έχουν την νοσηλεία των ασθενών και όλη την λειτουργία του τμήματος.

Απορίας άξιον: Κύριε διοικητά του Νοσοκομείου, διευθυντά των Υπηρεσιών, που είναι αλήθεια οι εργάτες του Νοσοκομείου; Που τους κρύψατε όλους αυτούς, εργάτες, τεχνίτες, και λοιπούς και αφήσατε τα κορίτσια (νοσηλεύτριες) μόνα τους με τους ορούς στο χέρι, να κάνουν νοσηλεία, να κουβαλάνε κρεβάτια, κουτιά ,έπιπλα, ψυγεία και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς...Τι δουλειά προσφέρουν αυτοί οι κύριοι καθημερινά στο νοσοκομείο μας; Γιατί να τους πληρώνουμε αυτούς τους κυρίους;

Για αυτό το κομμάτι λοιπόν θλίβομαι και ντρέπομαι. Γιατί κάποια μερίδα εργαζομένων, συνεχίζει να εκφράζει και να συντηρεί την χρεωκοπημένη νοοτροπία του χθες, των εργατοπατέρων συνδικαλιστών και κηφήνων, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη εποχή και σε αυτό το ιστορικό Νοσοκομείο. Είναι κρίμα πάντως και άδικο για την εικόνα του νοσοκομείου μας, αλλά και για τους λοιπούς ευσυνείδητους εργαζόμενος, νοσηλευτές κλπ.

Μετά τιμής

Γ.Π."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.