Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ από την Αντωνία Μπούζα στο θέμα του Ρεπορτάζ του STAR CHANNEL για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

ΑΜΕΣΗ ήταν η ανταπόκριση που έδειξε στο μείζον κοινωνικό θέμα που δημιουργήθηκε με το χθεσινό ρεπορτάζ του STAR Channel για τις ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 30 ανθρώπων με ειδικές ανάγκες στο ΚΕΦΙΑΠ (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών.
30 ανθρώπων με νοητική στέρηση, που δεν μπορούν σε πολλές φορές να αυτοεξυπηρετηθούν και το λιγοστό προσωπικό του κέντρου να καταβάλει ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ προσπάθειες για να επιτελέσει λειτούργημα σε πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες.

Μετά την ενημέρωση που κάναμε με ......

το ρεπορτάζ του STAR στην Περιφερειακή Σύμβουλο Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα, η τελευταία αντέδρασε άμεσα με μια σειρά επικοινωνιών που είχε ακόμα και σε υψηλά κλιμάκια, κατάφερε να κινητοποιήσει από τις καρέκλες τους τους υπευθύνους και ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ ξεκινούν εργασίες στο εγκαταλελειμμένο από όλους και από τον Διοικητή του γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Ν.Μ. Καλαμάτας κ. Μπέζο στον το ίδρυμα βρίσκεται υπό την εποπτεία του.

Σήμερα η Αντωνία Μπούζα κοινοποίησε ανοικτή επιστολή στην Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κ.Έφη Μπέκου -την οποία κοινοποίησε και στο Φιλιατρά News στην οποία ζητά από την κ. Μπέκου να ενσκήψει αποφασιστικά στο πρόβλημα που υπάρχει με το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών.

Η Επιστολή της κ. Μπούζα αναφέρει:

Ανοικτή Επιστολή

Προς: Τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κ.Έφη Μπέκου

Συνθήκες διαβίωσης τροφίμων του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

κ.Γραμματέα
Στην περιοχή των Φιλιατρών λειτουργεί ως Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με αναπηρία, μία δομή που μετά από αρκετές διοικητικές αλλαγές, έφτασε να ανήκει διοικητικά από 1-1-2013 στην ευθύνη του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας πανθομολογουμένως λειτουργεί υποδειγματικά, με μία άξια Διοίκηση που πρωτοπορεί σε ιδέες για μείωση του κόστους λειτουργίας του Νοσοκομειακού Ιδρύματος και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Η περίπτωση όμως του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, λόγω πολλών παραμέτρων, όπως των αλλαγών στην διοικητική του δομή, τις γνωστές σε όλους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, την υποστελέχωση και την αλλαγή της αρχικής του αποστολής δηλ.της λειτουργίας του ως Κέντρο Αποκατάστασης και ουχί ως Ασύλου Ανιάτων παθήσεων, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.

Το χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού Σταθμού STAR, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι τρόφιμοι του ιδρύματος, ήταν μία γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης κοινωνίας.
Ανθρώπινες ψυχές αφημένες στην τύχη τους , κυρίως από τις οικογένειές τους, με ένα προσωπικό που πασχίζει να βοηθήσει και να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των βαρέων περιστατικών .

Είναι πανεύκολο να ζητούνται ανερυθρίαστα ευθύνες, αλλά το ζητούμενο δεν είναι πρωτίστως αυτό.
Επιβάλλεται να υπάρξει ευελιξία στη δημόσια διοίκηση, να εξυπηρετήσει τη λειτουργία του και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του ιδρύματος.
Οι ανάγκες είναι μεγάλες σε ένα ίδρυμα που οι τρόφιμοι, στερούνται των λογικών ενεργειών και οι εργαζόμενοι και η σημερινή διοίκηση προσπαθούν μέσα στο στενό δημοσιονομικό περιβάλλον ν΄ανταποκριθούν.

Σας ζητώ να ενσκήψετε αποφασιστικά στο πρόβλημα και να στηρίξετε τη διοίκηση του ιδρύματος στην προσπάθεια που καταβάλει για την καλυτέρευση των παρεχομένων υπηρεσιών και την εξυγίανση.
Η φυσική σας παρουσία στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών , θα ενίσχυε την πεποίθηση της τοπικής κοινωνίας πως η Πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τις προνοιακές δομές και πως μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες.

Μετά τιμής
Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

1 σχόλιο:

  1. Ρωτησε κανεις ποτε ποσοι απο τους τροφιμους του ΚΑΦΚΑ εχουν αποκατασταθει; ποτε; με την μη υπαρχουσα ιατρικη περιθαλψη. το αναλογο νοσηλευτικο προσωπικο τα απαρετητα φαρμακα ; ο Κυριος Μπασδανης περυσι ειπε οτι το ΚΑΦΚΑ ειναι ενας ΓΙΓΑΝΤΑΣ΄" ε λοιπον κυρια Αντωνια ο γιγαντας εχει μεγαλη συψιμια και απο παντου μοιριζει και μαζι του αργοπεθαινουν τριανταδυο ανυμπορες ψυχες ουτε και εσεις το ξερατε οτι υπαρχει στην Τριφυλια αυτο το ασυλο ανιατων; γιατι σας διαβεβαιω οτι ασυλο ειναι και οχι κεντρο αποκαταστασις Ειμαι περιεργη να δω τωρα που το μαθατε ολοι ,αφου καποιος με ευαισθησια aναγκαστηκε και καλεσε τo ΣΤΑR τι θα κανετε εσεις οι πολιτικοι του τοπου μας ; Αλλα για να ειμαι ειληκρινης δεν περιμενω πολλα γιατι και η κυρια Λαλιωτη Μειντανη οταν μας υποσχεθηκε πριν χρονια λαγους με πετραχιλια ακομα ουτε κουνελακι δεν ειδαμε. στο ασυλο .Ας ελπιζουμε στις υποσχεσεις του κυριου Μπεζου μηπως και κανουν ο Λαμπης η Μαγδα η Σουλα η Μερσυνη ο Γιωργος η γλυκια Ασημηνα ο Μπαμπης ο Γιαννης η Σοφια η Ολγα ο Λακης η Μαρια η Σταυρουλα ο Γιωργος η Θοδωρα η Ελενη μαζι με ολα τα αλλα παιδια και το ηρωικο προσωπικο χαρουμενα και πιο ζεστα Χριστουγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.