Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Νέα πρώτη πληρωμή του 2015 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Στις 22 Ιανουαρίου 2015 ενδέχεται - εκτος απροόπτου - να πραγματοποιηθεί η επόμενη πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε όσους δικαιούχους δεν έχουν πάρει ή δεν εξοφλήθηκαν στην τελευταία πληρωμή που έγινε στις 18/12, σύμφωνα με πληροφορίες απο την Διοίκηση του Οργανισμού.

Ο διοικητής του ΟΓΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα κάνει γνωστό ότι λήγει στις 15/1 η προθεσμία για την αίτηση Α21 που απαιτείται για τα οικογενειακά επιδόματα ενώ διευκρινίζονται τα παρακάτω: .....

α) Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης Α21 για το έτος 2014 λήγει την 15η Ιανουαρίου 2015. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 μέχρι την ως άνω προθεσμία, ο υπόχρεος καθίσταται μη δικαιούχος για το έτος αυτό. Περίπου 50.000 που είχαν εισρπάξει τον Απρίλιο του 2014 την προκαταβολή των επιδομάτων χωρίς να κάνουν αίτηση Α21 ακόμη δεν έχουν κάνει την υποβολή και θα κληθούν εφόσον δεν την κάνουν να επιστρέψουν τα χρήματα

β) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr). Υπενθυμίζεται ότι, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.