Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΚεΦΙΑπ Φιλιατρών: Οργιώδες πάρτυ ετών με χρήματα τροφίμων…

Ερευνώνται ακόμα δύο υποθέσεις, με πολλές περιπτώσεις «υπεξαιρέσεως» χρημάτων φιλοξενουμένων

Τεραστίων διαστάσεων, σύμφωνα με ενδείξεις και τα πρώτα στοιχεία, ήταν το «πάρτυ» που είχε στηθεί στο ΚεΦΙΑπ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών με χρήματα ανήμπορων ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτό. Τραπεζικοί λογαριασμοί με....

οικονομίες, κάθε είδους εισοδήματα, συντάξεις, επιδόματα, «άδειαζαν» και τα χρήματα έκαναν φτερά, αφού κάποιοι, προφανώς εργαζόμενοι στο ΚΑΦΚΑ, τους «έβαζαν χέρι»!

Πρόσφατα, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα το χώρο της υγείας και των προνοιακών ιδρυμάτων, η αποκάλυψη υπόθεσης σχετικά με οικονομικού τύπου συναλλαγή υπαλλήλου του Κέντρου, αποσκοπώντας σε ίδιον όφελος, με φιλοξενούμενη, που συνολικά ανέρχεται σε 39.500 ευρώ!
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που «έσκασε» από το καλοκαίρι, στις 29 Οκτωβρίου συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Μεσσηνίας το θέμα «Πειθαρχικός έλεγχος υπαλλήλων του Κέντρου Φροντίδας Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Φιλιατρών» (Επί του με αρ. πρωτ. 17993/24.10.2014 πορίσματος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης).

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποδέχθηκε την πρόταση της διενεργούσης την ΕΔΕ, όπως αναφερόταν στο Πόρισμα, και παρέπεμψε την υπάλληλο του ΚεΦΙΑπ στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας περί παραβάσεως του υπαλληλικού καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλο οι κείμενες διατάξεις, οι εντολές και οδηγίες της υπηρεσίας του, επίσης της αποκτήσεως οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος της ιδίας της υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή με αφορμή αυτά, επίσης της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός της υπηρεσίας της και της αμελούς εκπληρώσεως του υπαλληλικού της καθήκοντος.

Επίσης, παρέπεμψε τη δεύτερη υπάλληλο, που το όνομά της εμπλέκεται στην υπόθεση, και η οποία ήταν υπεύθυνη στο Κέντρο, στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για αμελή εκπλήρωση καθήκοντος, με κλήση αυτής σε απολογία για τα ανωτέρω αποδιδόμενα πειθαρχικά παραπτώματα.
Ακόμη, αποφάσισε τη διενέργεια συμπληρωματικής ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα από υπαλλήλους του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών σχετικά με τη φύλαξη και διαχείριση των τραπεζικών βιβλιαρίων και των αστυνομικών ταυτοτήτων των φιλοξενουμένων στο ΚεΦΙΑπ.
Με απόφαση, δε, του διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γιώργου Μπέζου, επιβλήθηκε στην υπάλληλο που είχε την οικονομική συναλλαγή με φιλοξενούμενη στο Κέντρο, αναστολή άσκησης των καθηκόντων μέχρις ότου αποφανθεί το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τη θέση αυτής σε αργία.

Στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ΕΔΕ, αλλά και της έρευνας που διεξάγεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξαν ενδείξεις και για άλλες υποθέσεις οικονομικού τύπου συναλλαγής εργαζομένων με φιλοξενούμενους του Κέντρου, που τραβάνε σε βάθος χρόνου, γεγονός που φέρνει στην επιφάνεια την τέλεση οργιώδους πάρτυ, επί χρόνια, σε βάρος φιλοξενουμένων – τροφίμων!

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμα υποθέσεις, στις οποίες προφανώς εμπλέκονται υπάλληλοι και οι οποίες αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 5 ή έξι τροφίμων, ο αριθμός των οποίων μπορεί να φτάνει και τους 8 συνολικά, σε διάρκεια πολλών ετών. Εάν και εφόσον «δεθούν» με αδιάσειστα στοιχεία οι αποκαλύψεις για αυτές τις περιπτώσεις, τότε, όπως λένε οι πληροφορίες, θα πρόκειται για οργιώδες οικονομικό πάρτυ, ενώ το ποσό, από όλα όσα έχουν συμβεί και τα χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς τροφίμων, μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 150.000 ευρώ! Μέχρι και δωρεά ομογενών φέρεται πως έχει κάνει φτερά και δε φαίνεται πουθενά!

Ασφαλώς, το ΚΑΦΚΑ παλαιότερα και σήμερα ΚεΦΙΑπ, θεωρητικά αλλά και για το κράτος, τους πολίτες και τους φιλοξενούμενους σε αυτό, δεν ήταν στον «αυτόματο πιλότο». Είχε διορισμένες διοικήσεις που, μεταξύ άλλων, επόπτευαν τη λειτουργία του. Δεν είχαν ακούσει τίποτα; Τίποτα δεν είχαν αντιληφθεί; Δε γνώριζαν τι γινόταν; Ενδιαφέρον, λοιπόν, θα έχει να ζητηθούν εξηγήσεις και από όσους και όποιους άσκησαν διοίκηση στο Κέντρο, είτε πολιτικούς είτε υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα πορίσματα της έρευνας για όλες τις υποθέσεις και περιπτώσεις παράνομων πράξεων που έχουν τελεστεί.

Θάρρος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.