Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Λύση με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες - Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία

Η Αθήνα δεσμεύεται για τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση που θα σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Τώρα είναι η .....

στιγμή να προχωρήσουμε στις αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν, να βάλουμε τέλος στη διαφθορά και να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή», δήλωσε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το Reuters.

Έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο κ. Τσίπρας -ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις».

«Τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στις αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν, να βάλουμε τέλος στη διαφθορά και να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο των διεθνών επαφών που έχει πριν τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Επίσης, θα δει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντησή του μαζί του από την ημέρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Αντίθετα ακυρώθηκε η συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας στις Βρυξέλλες, καθώς ο κ. Ποροσένκο παραμένει στο Μινσκ της Λευκορωσίας όπου διεξάγονται συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η Σύνοδος Κορυφής θα ξεκινήσει καθυστερημένα στις 4 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.