Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΙΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά η χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας

Μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, θα γίνεται από φέτος η χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, η διαδικασία χορήγησης αφορά την περίοδο από 1/3/2015 έως 29/2/2016 και οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να μεταβούν ......

στα κατά τόπους υποκαταστήματα. Επίσης, δεν πρόκειται να αποσταλλούν αυτοκόλλητες ετικέτες ασφαλιστικής ικανότητας, καθώς καταργήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία επικυρωνόταν η ανανέωση ισχύος των βιβλιαρίων υγείας.

Η ηλεκτρονική διαδικασία συνδράμει στην ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης». Από αυτό παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων του Ιδρύματος και των προστατευόμενων μελών τους, προς τους παρόχους υγείας, δηλαδή συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατροί κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, τίθεται σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, από την οποία θα μπορούν να πληροφορηθούν για τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (ΑΜΑ), που τους αποδόθηκε αυτόματα κατά την ενσωμάτωσή τους στο μητρώο ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Έτσι, ούτε οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ χρειάζεται να μεταβούν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.