Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σαμαράς: Εύχομαι να είστε όρθιοι όπως εμείς, όταν βγείτε από το Eurogroup!

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αποκρούοντας την πρόκληση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση στη διαπραγμάτευση.

“Επειδή αγαπάμε ......

την Ελλάδα εύχομαι να πετύχετε, αλλά δεν θα ρισκάρουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας”, τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε πως “δυστυχώς, τα προεκλογικά ψέματα της αντιπολίτευσης αποκαλύπτονται”.

Όσο για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε χαρακτηριστικά πως “επειδή ακούστηκαν πολλά για τις διαπραγματεύσεις και ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύεται όρθια, ένα έχω να πω. Εύχομαι να είστε όρθιοι όπως εμείς, όταν βγείτε από το Eurogroup!”

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τώρα ζητάει από τον κόσμο να πληρώσει τις δόσεις.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Πρωθυπουργό είπε:

“Τα πλεονάσματα εμείς τα φτιάξαμε και εσείς τα βρήκατε. Εάν εσείς στέκεστε είναι γιατί εμείς σας παραδώσαμε στέρεα θεμέλια. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν είχατε κανένα πρόγραμμα, καμία επαφή με τη πραγματικότητα”.

“Εκβιάσατε πρόωρες εκλογές και τις κερδίσατε με ψέμματα κ. Τσίπρα”, είπε ακόμη και συνέχισε: “Η Τρόικα πάντα ζητούσε πρόσθετα μέτρα, αλλά δεν τα κάναμε”.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγόρησε και για “κωλοτούμπα” την κυβέρνηση: “Προχωράτε σε νέα Μνημόνια. Κάνετε κωλοτούμπα χωρίς να ζητάτε συγνώμη για το 70% των μέτρων που τώρα αποδέχεστε”.

«Νομίζετε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αδύνατη; Νομικά δεν γίνεται αλλά οικονομικά και πολιτικά μπορεί να σε υποχρεώσουν να φύγεις μόνος σου. Σημασία δεν έχει το ποιοι είναι οι κακοί αλλά να μην γίνει το κακό στη χώρα» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πέφτει έξω όταν εκτίμησε ότι θα κερδίσει με την ευθεία αντιπαράθεση ή ότι θα σχηματίσει συμμαχία με τις χώρες του Νότου.

«Ανασύρατε ένα εργαλείο όπως τα αέναα ομόλογα που χρησιμοποιήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία τον 18ο και τον 19ο αιώνα και από χρεοκοπημένες εταιρείες. Ουάου, που θα έλεγε και ο κύριος Βαρουφάκης» σχολίασε ο κ. Σαμαράς για την πρόταση που κατατέθηκε για την ανταλλαγή ομολόγων με τα λεγόμενα perpetual bonds.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε τέλος πως στο προσεχές συνέδριο του ΕΛΚ “δεν θα πάμε ως αντίπαλοι. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα” και κλείνοντας υπογράμμισε πως “θα σας στηρίξουμε, αρκεί η πυξίδα σας να μη δείχνει στα βράχια!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.