Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Μένει και το 2015 ο ΕΝΦΙΑ???

Πρόβλημα για δυνατούς λύτες είναι η κατάρτιση νέου φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ αφού ο φόρος ακινήτων έβαλε πέρσι στο κρατικο ταμείο 2,7 δισ. ευρώ ενώ ο ΦΜΑΠ τον οποίο αντιπροτείνει στους δανειστές η Κυβέρνηση υπολογίζεται ότι θα έχει έσοδα κοντά στο 1,4 δισ. ευρώ

Όλα δείχνουν ότι, .....

τουλάχιστον για το 2015 ο ΕΝΦΙΑ μένει ως έχει ή έστω θα έχει κάποιες μικροαλλαγές. Οι θεσμοί φαίνεται πως ζητούν απο την κυβέρνηση να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ για ακόμη έναν χρόνο χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του οικονομικού επιτελείου αν και είναι σαφής προεκλογική δέσμευση η κατάργηση του

Οι πληροφορίες λένε ότι στο πακέτο μέτρων ή αν προτιμάται στη νέα λίστα Βαρουφάκη με τα κοστολογημένα μέτρα ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνεται και μάλιστα ενισχυμένος με κατάργηση φοροαπαλλαγών. Οι αλλαγές αφορούν, σύμφωνα πάντα με διαρροές καθώς ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί οριστικά κάτι με τους εταίρους και το Brussels Group, αφορούν για παράδειγμα στη φορολόγηση με έναν μικρό συντελεστή φόρου και όσων σήμερα απαλλάσσονται, ειδικά σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις όπως μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και στη φορολόγηση νομικών προσώπων που διατηρούν γραφεία με βάσει τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μάλλον προτίθεται να αυξήσει τους συντελεστές του φόρου σε περίπτωση που μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες έτσι ώστε να μην υπάρξει μείωση των εσόδων. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν θα παραμείνει ως έχει για πολύ. Είναι βασική επιλογή της κυβέρνησης να απαλλαγούν από τον φόρο όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα ή έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία η οποία επιπλέον δεν προσδίδει κανένα εισόδημα.

ΣΧΟΛΙΟ
Αλέξη, όταν βγήκες πρωθυπουργός, διαρρήγνυες τα ιμάτια σου ότι ο ΕΝΦΙΑ καταργείται και έρχεται ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Τώρα κολοτούμπα?????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.