Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Φιλιατρά: Αγανάκτηση και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στην δεξαμενή (φωτογραφίες)

Οργή, αγανάκτηση και έντονη ανησυχία επικρατεί στα Φιλιατρά εξαιτίας της άθλιας κατάστασης της δεξαμενής ύδρευσης της πόλης. Κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για το «χάλι» στη δεξαμενή που, όχι μόνο δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν από τους αρμοδίους, αλλά εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και υγιεινή.
Οι εικόνες «μιλάνε» .....

από μόνες τους και, όπως λένε κάτοικοι των Φιλιατρών, είναι ντροπιαστικές και προσβάλλουν την αισθητική και τη νοημοσύνη των κατοίκων, τον πολιτισμό και το επίπεδο της ζωής τους.

Τις φωτογραφίες έστειλαν χθες στο «Θ» κάτοικοι των Φιλιατρών, οι οποίοι, μαζί με την οργή και την αγανάκτησή τους, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και αγωνία τους για την ίδια την υγεία όσων πίνουν νερό από τη δεξαμενή.
«Κάντε κάτι, κινδυνεύει η υγεία μας. Δείτε τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση. Αυτό είναι χάλι πραγματικό. Είναι μέγιστη ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι πολίτες, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς και να κάνουν παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.
Είναι κατάσταση αυτή για την υγεία μας και τη ζωή μας; Είναι κατάσταση αυτή στη δεξαμενή ύδρευσης; Κινδυνεύουμε άμεσα…», τόνισαν.

Πράγματι, η κατάσταση στη δεξαμενή είναι τραγική και άθλια: ο περιβάλλων χώρος είναι ένα απέραντο σκουπιδαριό και, μάλιστα, φαίνεται πως έχουν καεί και κάθε λογής σκουπίδια. Επίσης, είναι γεμάτος μπάζα, απορρίμματα, κλαριά κτλ. Ακριβώς δίπλα στη δεξαμενή ύδρευσης, περιττώματα, σκουπίδια, ψόφια ζώα σε πλήρη αποσύνθεση. Κάποια «παράθυρα» που έχει η δεξαμενή είναι σπασμένα και οιοσδήποτε μπορεί να ρίξει οτιδήποτε μέσα. Ακόμα και πάνω στην τσιμεντένια πλάκα της οροφής, εκεί που υπάρχουν σιδεριές και πορτάκια, αυτά έχουν σαπίσει, σκάσει και σπάσει.

Όπως, δε, είπαν στο «Θ», πολλές φορές έχουν διαμαρτυρηθεί στη Δημοτική Αρχή, αλλά αντί να βελτιωθεί η κατάσταση, χειροτερεύει, ενώ δεν μπορούν να εξηγήσουν την αδιαφορία του Δήμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στη δημόσια υγεία. Οι ίδιοι έλεγαν ότι για το έργο της δεξαμενής δαπανήθηκαν εκατομμύρια δραχμές, όταν φτιάχτηκε, αλλά δε γνωρίζουν αν έχει γίνει ποτέ συντήρησή της ή αυτοψία και έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές, νομαρχιακές ή περιφερειακές υπηρεσίες.
Το ότι γίνεται, όπως και όταν γίνεται, χλωρίωση ή αναλύσεις νερού, δεν τους καθησυχάζει, αφού οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στη δεξαμενή ύδρευσης μόνο καθησυχαστικές δεν είναι.

Πρόσθεσαν, δε, ότι δημοσιοποιούν το θέμα, με τις φωτογραφίες, ώστε να κάνει η Δημοτική Αρχή τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και τεχνικές εργασίες και, γιατί όχι, αρμόδιες υπερκείμενες Αρχές και υπηρεσίες, με αυτοψία, να ελέγξουν και συντάξουν έκθεση με την κατάσταση που βρήκαν να επικρατεί, καθώς και οδηγίες – εντολές για το τι πρέπει να γίνει στη δεξαμενή ύδρευσης, και σε περίπτωση που υπάρχουν ευθύνες αρμοδίων του Δήμου, να καταλογιστούν και αποδοθούν!

Θάρρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.