Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Σειρά συναντήσεων του Π.Σ. Ά.Χρονά για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δ.Τριφυλίας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αλλά και της συνεργασίας που επιχειρείται μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δομών υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας- Εντεταλμένος για θέματα υγείας Άγγελος Χρονάς, την περασμένη Τρίτη 24 Μαρτίου, είχε σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον .......

Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Άγγελο Σεφέκο και την τοπική Πρόεδρο Σταματίνα Αλεξοπούλου.

Το αντικείμενο των συναντήσεων αφορούσε κατά κύριο λόγο στα θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κυρίως στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας και το οποίο ως γνωστόν χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.250.000,00 ευρώ και προβλέπει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό των εξωτερικών εργαστηρίων και ιατρείων του νοσοκομείου-κέντρου υγείας.

Μάλιστα όσον αφορά το εν λόγω έργο καθοριστική ήταν και η συμβολή του κ. Κατσίβελα κατά τη διάρκεια που υπηρέτησε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μία θητεία που όλοι έχουν αναγνωρίσει πως είχε μόνο θετικό πρόσημο για την περιοχή μας.

Στη συζήτηση τέθηκαν και διάφορα άλλα θέματα, όπως οι απαιτούμενοι διορισμοί που είναι αναγκαίοι για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το νοσοκομείο αλλά και ο προγραμματισμός για την νέα προγραμματική περίοδο, το επονομαζόμενο ΣΕΣ, το οποίο θα χρηματοδοτεί όχι υποδομές αλλά καινοτόμες δράσεις, που στο χώρο της υγείας, περιλαμβάνουν και την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας γενικότερα και ειδικότερα στην Κυπαρισσία.
Ο κ. Χρονάς επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη είναι δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία στον τομέα της υγείας και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία νέων υποδομών σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές αρχές και με πρώτιστο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για θέματα υγείας στον τόπο διαμονής τους.

Τόνισε επίσης πως ο ίδιος προσωπικά θα είναι πάντα στο πλευρό τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’βαθμού, όσο και των διοικήσεων των νοσοκομείων της Μεσσηνίας καθώς και του προσωπικού και με την ιδιότητα του γιατρού εκτός από αυτήν του Περιφερειακού Συμβούλου και το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν εθελοντικές δράσεις με σκοπό την πρόληψη στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Οι επαφές και η συνεργασία επεσήμανε ο κ. Χρονάς θα είναι συνεχείς, αφού χωρίς την αλληλεπίδραση των φορέων και την αρωγή όλων όσων μπορούν να συμβάλουν από τον χώρο που ο καθένας υπηρετεί δεν πρόκειται να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τον τόπο και να υλοποιηθούν όλα όσα έχουν ανάγκη οι πολίτες, κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.