Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πώς θα σταματήσει η (δημοσκοπική) κατρακύλα της ΝΔ;

Όπου κι αν στρέψεις τη ματιά σου, η Ελλάδα σε πληγώνει. Η Ελλάδα του σήμερα, όχι… του ποιητή.

Σε επίπεδο διακυβέρνησης, η “πρώτη φορά Αριστερά” θυμίζει παιδική χαρά. Με… σχολάρχη μια γυναίκα με βαρύ επώνυμο, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει προφανέστατα μπερδέψει το ......

αξίωμα της Προέδρου της Βουλής, με… σχολική εκδρομή.

Σε επίπεδο αντιπολίτευσης, η ουσία βρίσκεται πάντοτε στην Αξιωματική. Εκείνη που, στις σύγχρονες Δημοκρατίες αποτελεί την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο.

Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγαλύτερο από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μάλιστα και πρωτοφανείς ιστορικές διαστάσεις, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν παρατηρήθηκε κόμμα εξουσίας που έχασε τις εκλογές, να παρουσιάζει μετεκλογικά τόσο μεγάλη, σύνθετη και προχωρημένη παρακμή.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, χθες της Interview, δείχνει τη Νέα Δημοκρατία στο 17%. Με τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στο 40%. Ένα εύρημα που εμφανίζεται κοινό σε όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται μετά τις εκλογές.

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία είναι παγίως πάνω από 20%. Και το ακόμη πιο τρομερό είναι ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται σταθερά κάτω από το 20%.

Η κατρακύλα της άλλοτε ισχυρής και πολυσυλλεκτικής Παράταξης της Κεντροδεξιάς, έχει φυσικά την εξήγησή της στο πώς αυτοπροσδιορίζεται από την επομένη των εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία συμπεριφέρεται περίπου σαν “εθνική γεροντοκόρη”, και δίνει πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσδοκά την καταστροφή της χώρας, για να “δικαιωθεί” ο Αντώνης Σαμαράς και να επανέλθει στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε καμία αυτοκριτική, δεν ζήτησε από τους Έλληνες συγγνώμη για τα ευτράπελα της διακυβέρνησης 2012-2015, εμφανίζεται περίπου να λέει “σας τα έλεγα”, και έχει παραδοθεί στην “ψύχωση δικαίωσης” της ηγεσίας της.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στο Twitter, παρακολουθώντας συγκεκριμένα “γαλάζια” στελέχη και το πώς τοποθετούνται για τις δραματικές εθνικές εξελίξεις, και μένεις με την εντύπωση ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει “ανοιχτή βεντέτα” με την κοινωνία.

Ολέθριο το σφάλμα, και με τα συγκεκριμένα, αυταπόδεικτα αποτελέσματα της μετατροπής μιας άλλοτε μεγάλης Παράταξης σε παράταξη… τσέπης. Στα ίχνη της αυτοεξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη παλαιότερα με την ΕΔΗΚ του Γιάννη Ζίγδη.

Ακόμη κι αν ο λαός παραπλανήθηκε στις εκλογές, δεν έχεις το δικαίωμα να μην σέβεσαι την ετυμηγορία του.

Και η συνολική πολιτική συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, δείχνει ότι δεν σέβεται αυτή την ετυμηγορία.

Γιατί, μαζί με τα ποσοσοτά του 17%, υπάρχουν και τα ποσοστά προσωπικής αποδοκιμασίας του Αντώνη Σαμαρά, που κινούνται άνω του 70%. Με την πρωθυπουργική καταλληλότητά του να… χτυπάει κόκκινο, με αρνητικά ποσοστά.

Σύμφωνα με αυτή την πραγματικότητα, έχει η χώρα Αξιωματική Αντιπολίτευση; Προφανώς όχι.

Έτσι στερείται από τους πολίτες η εναλλακτική διακυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, η ελληνική κοινωνία δεν θα το συγχωρήσει στην Κεντροδεξιά.

Ούτε σε όσους ανέχονται την πολιτική τραγωδία που βιώνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

NewsBomb

ΣΧΟΛΙΟ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η παρούσα κυβέρνηση, δεν είναι διαρκώς στημένη στα 4 στους τοκογλύφους της Γερμανίας και του ΔΝΤ. Και αυτό έχει την αξία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.