Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: Τραγική η κατάσταση στη πόλη με την ελλειπή αστυνόμευση

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό βίας που έγινε την Παρασκευή , 20-3-2015 (το οποίο διήρκησε από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 1 μετά τα μεσάνυκτα!), στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών μεταξύ κάποιων μεταναστών, συμπολιτών μας και της Αστυνομίας ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών δεν μπορεί πλέον να σιωπά και να περιμένει!

Η κατάσταση στην πόλη μας είναι τραγική!
Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης των.....

Φιλιατρών, στην οποία διαμένουν περίπου 6.000 κάτοικοι, και 1.500 κατά προσέγγιση μεταναστες, διαθέτει 4-5 αστυνομικούς. Καθίσταται σαφές πως οι υπηρεσίες αστυνόμευσης που η αστυνομική αυτή δύναμη δύναται να προσφέρει υπολείπονται καταφανώς του ελαχίστου επιπέδου που κάθε ευνομούμενη πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει στους πολίτες της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ας μην σκεφτόμαστε καλύτερα τι θα συνέβαινε αν δεν συμμετείχαν ενεργά αρκετοί πολίτες των Φιλιατρών στο ως άνω περιστατικό, όπου μεθυσμένοι μετανάστες ζητούσαν δωρεάν αλκοόλ με τη βία από κεντρικό περίπτερο των Φιλιατρών.
Ομοίως και αναφορικά με το περιστατικό της προηγούμενης Κυριακής που 3 αθίγγανες εισέβαλαν στο σπίτι κατοίκου των Φιλιατρών, η οποία επιστρέφοντας στο σπίτι της τις βρήκε μέσα! Και σε αυτήν την περίπτωση η παρέμβαση συμπολιτών μας υπήρξε κομβική για τη σύλληψή τους (Πολίτες τις έπιασαν και τις παρέδωσαν και αυτές!). Υπό αυτήν την έννοια οι αναφορές των ΜΜΕ, σχετικά με τη σύλληψή τους κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της αστυνομίας προφανώς βασιζόταν σε ανακριβείς πληροφορίες. Σε καμία περίπτωση τα παράπονα που εκφράζονται με αυτήν την επιστολή δεν απευθύνονται στους αστυνομικούς της πόλης μας οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί ,ούτε τα ρεπό τους δεν μπορούν να πάρουν!!!

Επανειλημμένα πολίτες που τηλεφωνούν στο Αστυνομικό Τμήμα, ζητώντας βοήθεια, ενημερώνονται σχετικά με την αδυναμία παροχής της, δεδομένου ότι ένας και μόνος αστυνομικός υπηρετεί την επίμαχη ώρα και αδυνατεί να εγκαταλείψει το Αστυνομικό Τμήμα, προσερχόμενος στην Υπηρεσία του πολίτη!
Παράλληλα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι κλοπές και απόπειρες κλοπής σπιτιών στην πόλη των Φιλιατρών.

Πριν από κάποιους μήνες και συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 ,από καθαρή τύχη δεν είχαμε νεκρό όταν μέρα μεσημέρι εισέβαλαν 2 άγνωστοι στο χρυσοχοείο κατοίκου των Φιλιατρών και γρονθοκοπούσαν την γυναίκα του που ήταν μόνη της εκείνη την ώρα, προκαλώντας σημαντικές σωματικές βλάβες, οι συνέπειες των οποίων ταλαιπωρούν ακόμα και τώρα το θύμα. Αν δεν έμπαινε τυχαία μια πελάτισσα, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να συμβεί.
Ταυτόχρονα, η εικόνα στην Πλατεία της πόλης μας, είναι απαράδεκτη, καθώς πληθώρα άδειων μπουκαλιών κρασιού και μπύρας είναι πεταμένα σε καθημερινή βάση. Εάν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση, προφανώς οι υπαίτιοι θα έμπαιναν στον κόπο να πετάξουν τα απορρίμματα σε ένα εκ των 10 κάδων που υπάρχουν γύρω από τα παγκάκια. Αντιθέτως, η ατιμωρησία, συνεπεία της έλλειψης αστυνόμευσης θεωρείται δεδομένη.

Δεδομένης της ανωτέρω κατάστασης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα χειρότερα!
Οι αρμόδιοι φορείς ( Δήμος, Περιφέρεια, Αστυνομική Διεύθυνση) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους επιτέλους !
Εάν αυτό δεν συμβεί άμεσα, αύριο πιθανόν να είναι αργά και τότε θα πρέπει οι υπεύθυνοι να απολογηθούν για αυτό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, στην προσπάθεια ανάδειξης των ανωτέρω και όχι μόνο θεμάτων, θα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, με σκοπό να τεθούν πλέον επιτακτικά όλα τα ζητήματα και να ζητηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσής τους .
Παράλληλα σχεδιάζει άμεσα να αποστείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς καθ΄ όλων αρμόδιων καθιστώντας τους πλέον υπεύθυνους για ότι από εδώ και πέρα συμβεί, το οποίο και θα δημοσιοποιήσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.