Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Metron Analysis: Στο 23,5% η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα ο ......

ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 41,9% και η ΝΔ το 18,4%.
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Και ακολουθούν Το Ποτάμι με 4,9%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,9 % και Αλλο Κόμμα με 2,4% των ερωτηθέντων. Ακυρο/Λευκό 3,9%, Αποχή 5,1%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ 1% δεν απάντησε.

Σχετικά με το αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ;» το 84% τάσσεται υπέρ του ευρώ, το 13% υπέρ της δραχμής και ένα 3% δεν απάντησε.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αξιολογούσαν τη μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης, το 62% τη χαρακτηρίζει «θετική», το 29% «αρνητική» και το 7% «ούτε αρνητική, ούτε θετική». Ένα 2% δεν απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση που ζητά τη γνώμη των ερωτηθέντων για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του ο Αλέξης Τσίπρας, το 72% λέει «θετική», το 22% «αρνητική», το 4% «ούτε αρνητική, ούτε θετική» και ένα 2% δεν απάντησε.

Ο Τσίπρας προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για Πρωθυπουργός με 53%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 19%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.