Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Φ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝ.ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ

Συνάντηση των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών με τον κ. δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23-4-2015.
Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και γενικότερα τα πολύ μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης που απασχολούν τον κάθε πολίτη των Φιλιατρών στην καθημερινότητά του.

Ειδική αναφορά έγινε:......

Στην κάκιστη οδοποιία της πόλης και στις αναρίθμητες λακκούβες,-ο κύριος δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι αυτό το θέμα θα διορθωθεί σύντομα. Ήδη όπως μας είπε έχει γίνει η προκήρυξη .

Στην ποιότητα του νερού και στην ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των υπόλοιπων υδρόμετρων και κάθε εργασίας που πρέπει επιτέλους να γίνει ώστε να συνδεθούμε όλοι στο καινούργιο δίκτυο και να απαλλαγούμε από το παλιό που σπάει κάθε δεύτερη μέρα .Στο σημείο αυτό τονίσαμε στον κύριο δήμαρχο ότι αυτό εκτός των άλλων είναι και άδικο, μιας και ενώ εδώ στα Φιλιατρά πληρώνουμε το νερό όπως όλοι οι άλλοι στον Δήμο Τριφυλίας δεν έχουμε την ίδια ποιότητα του νερού και οι διακοπές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Σε αυτό το θέμα ο κ δήμαρχος μας είπε ότι αυτό είναι στα άμεσα σχέδια της Δ.Ε.Υ.Α.Τ και μάλιστα είναι προϋπόθεση για να φτιαχτούν οι δρόμοι των Φιλιατρών .Να γίνουν δηλαδή οι απαιτούμενες εργασίες κάτω από το οδόστρωμα ώστε να μην ξανασκάβουμε . Μάλιστα μας ανέφερε ότι επίκεινται έλεγχοι και πρόστιμα και για τις παράνομες υδροδοτήσεις και συνδέσεις των αποχετεύσεων.

Στην ελλιπή αστυνόμευση της πόλης η οποία έχει σημαντικά λιγότερο αριθμό αστυνομικών από τις όμορες πόλεις αν και έχει μάλλον περισσότερα προβλήματα. Σε αυτό ο κ. δήμαρχος συμφώνησε τονίζοντας μάλιστα ότι έχουμε και μεγάλη `ποιοτική` διαφορά μεταναστών στην περιοχή εννοώντας ότι οι μετανάστες των Φιλιατρών δεν είναι καταγεγραμμένοι, άρα χρειαζόμαστε σίγουρα μεγαλύτερη δύναμη αστυνομικών από αυτή που έχουμε.

Στην καθαριότητα της πόλης ,σε αυτό το θέμα εκτός των άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών έκανε πρόταση να βοηθήσει (ακόμα και με υπάλληλο που θα πληρώνει ο σύλλογος έαν αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα) ώστε να διατηρείται καθαρή ειδικά η πλατεία και το κέντρο της πόλης μας .Ο κ. δήμαρχος υποσχέθηκε εδώ ότι θα εξεταστεί και εάν είναι εφικτό να γίνει.

Στο θέμα με την κατάσταση που βρίσκεται το παλιό κτίριο του Λυκείου Φιλιατρών
Στο οποίο μένουν αλλοδαποί , τα παράθυρα πίσω είναι σπασμένα και όποιος θέλει μπαίνει μέσα.
Το θεωρούν μάλιστα τόσο οικείο και `σπίτι` τους που ακόμα και την ώρα του μαθήματος των παιδιών -πρόσφατα μας κατήγγειλε κάποιος γονιός - μετανάστες έπαιζαν μπάσκετ .
Ο κ. δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα κλειστεί, και εδώ να αναφέρουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης θα δραστηριοποιηθεί για να καθαριστεί και το παλιό κτίριο αλλά και το περιβάλλων χώρο του .
Σε αυτή του την προσπάθεια όμως θα ήθελε συμπαραστάτες και τα παιδιά του σχολείου ώστε με την συνεισφορά τους να γίνουν παράδειγμα σεβασμού από όλους του ίδιου τους του χώρου!

<!--m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.