Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Δράση Let `s do it ΤΟΥ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ [ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ]

To 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ συμμετείχε στη δράση Let `s do it με εθελοντικές δράσεις που ξεκίνησαν από την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Το αντικείμενο της δράσης ήταν η αυλή του Νηπιαγωγείου. Επιλέχθηκε γιατί αυτό το σχολικό έτος πραγματοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς και τα ......

παιδιά δύο περιβαλλοντικά προγράμματα με τίτλο «Η ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ» και «ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Επίσης η αυλή είναι πολλή μεγάλη, έχει δέντρα, φυτά και θάμνους που χρειάζονται τακτική περιποίηση. H φροντίδα της αυλής μέχρι σήμερα γινόταν από εργάτες με αμοιβή. Όμως και η οικονομική αδυναμία και οι εξειδικευμένες εργασίες που χρειαζόντουσαν οδήγησαν στην απόφαση το αντικείμενο της εθελοντικής δράσης Let `s do it να είναι η σχολική αυλή. Έτσι κι αλλιώς αυτό το σχολείο έχει παράδοση στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών και γονέων.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη!!! Και από γονείς και από παιδιά!! Πράγματι, μετά από δουλειά αρκετών ωρών η όψη της αυλής άλλαξε εντελώς. Κάθε φυτό, κάθε δέντρο, κάθε θάμνος και λουλούδι περιποιήθηκε ξεχωριστά! Φυτεύτηκαν καινούργια λουλούδια και φυτά αρκετά από αυτά μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων και παλιά δοχεία. Απομακρύνθηκαν τέσσερεις καρότσες τρακτέρ γεμάτες χόρτα και κλαδιά. Κάποιος από τους μπαμπάδες τις άδειασε στο χωράφι του για να γίνουν λίπασμα. Ένα καλό μάθημα ανακύκλωσης και σεβασμού στο περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές.

Το αποτέλεσμα; Μια πεντακάθαρη περιποιημένη αυλή κι οι συμμετέχοντες όλοι ευτυχισμένοι για τη δουλειά τους, για την αυλή που από την επόμενη μέρα θα χαίρονται τα παιδιά τους. Όμως δεν τελείωσαν!!! Άνοιξε η όρεξη να φτιάξουν καινούργια παρτέρια, να φυτέψουν κι άλλα λουλούδια και θα συνεχίσουν με τον καλλωπισμό της αυλής και την επόμενη εβδομάδα!!!

Είναι υπέροχο να δουλεύεις για αυτά που αγαπάς και μάλιστα παρέα με τόσους θαυμάσιους εθελοντές. Τελικά υπάρχει αρκετός κόσμος που προσφέρεται, που γίνεται εύκολα εθελοντής, αρκεί να τον εμπνέει το αποτέλεσμα.

Οι νηπιαγωγοί του 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Παντελάκη Βιβή και Σοφία Αγγουροδήμου ευχαριστούν θερμά όλους όσους δούλεψαν εθελοντικά γι` αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.