Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οι «πλαστές» εγγυητικές, η απώλεια 4 εκατ. ευρώ και ο τριετής αποκλεισμός της «Ενωσης Μεσσηνίας»

3 ΑΠΟ ΤΑ 4 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΓΚΑΣ» ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΜΕ «ΕΡΓΟΛΑΒΟ» ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΤΟΝ «ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ» ΣΤ. ΔΡΥ

ΕΥΡΥΤΑΤΗ απήχηση στον αγροτικό κόσμο, είχε η δημοσιότητα γύρω από τη δικαστική διένεξη με την οποία επιδίωξε η «παράγκα» Κοζομπόλη να φιμώσει τη «ΦΩΝΗ», ώστε να διευκολυνθούν οι αθέμιτες και παράνομες πρακτικές της με τις οποίες προσπαθεί να προσελκύσει Μεσσήνιους παραγωγούς για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Αλλοτε με πλαστογραφίες για τις οποίες έχουν μηνυθεί Κοζομπόλης και......

ΣΙΑ και άλλοτε με υφαρπαγή υπογραφών αγροτών μεγάλης ηλικίας για τις οποίες δημόσια έχουν καταγγελθεί, προσπαθούν να εγκλωβίσουν παραγωγούς, με στόχο την οικονομική επιβίωση της «παράγκας», η οποία έχει σχέδιο, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, να… κυριαρχήσει στον συνεταιριστικό χώρο, διαλύοντας την «Ενωση Μεσσηνίας», την οποία αφού ο Κοζομπόλης έριξε οικονομικά στα βράχια τώρα θέλει να λεηλατήσει ό,τι απέμεινε από το Συνεταιρισμό που προσφέρει τα μέγιστα στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας με παρεμβάσεις του και σε τρία βασικά προϊόντα: λάδι, ελιές και σταφίδα.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά την απόρριψη από το Δικαστήριο του αιτήματος της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. και του Β. Κοζομπόλη να εκδοθεί προσωρινή διαταγή σε βάρος της «ΦΩΝΗΣ» και του Θανάση Τσαμούλη, με την οποία να απαγορεύεται οποιαδήποτε δημοσιότητα τους αφορά, αλλάζει τα δεδομένα αφού δεν κατόρθωσαν να φιμώσουν τη «ΦΩΝΗ» επιβάλλοντας προληπτική λογοκρισία σε δημοσιεύματα που αφορούν τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στη Μεσσηνία.

Είναι προφανές ότι τους ενοχλεί η δημοσιότητα από τη «ΦΩΝΗ» του… ενδόξου παρελθόντος του Β. Κοζομπόλη στα συνεταιριστικά πράγματα της Μεσσηνίας για τα οποία είναι υπόλογος απέναντι στη δικαιοσύνη. Και τούτο γιατί ο ίδιος μοιραίος για το συνεταιριστικό κίνημα στη Μεσσηνία άνθρωπος είναι ο ιθύνων νους της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., την οποία εμπνεύστηκε, έστησε και διευθύνει, με στόχο το ζεστό χρήμα από την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις άλλες υπηρεσίες προς τον αγροτικό κόσμο, όπου το χρήμα είναι διασφαλισμένο.

Και τους ενοχλεί διότι με την δημοσιογραφική κριτική και τον έλεγχο που ασκείται, με τις αποκαλύψεις για τις ανορθόδοξες και αθέμιτες πρακτικές τους κλονίζεται η όποια επιρροή τους στον αγροτικό κόσμο, που έχει μείνει άφωνος με την επιμονή του Β. Κοζομπόλη να ποδηγετεί και να επιδιώκει να κατευθύνει το συνεταιριστικό κίνημα, άλλοτε μέσα από τις κομματικές «παράγκες» και τώρα μέσα από συμμαχίες μικροσυμφερόντων και επιχειρηματικής «παράγκας».

Ο αγροτικός κόσμος διερωτάται πώς ένας παράγοντας και επί χρόνια κυρίαρχος στο συνεταιριστικό κίνημα της Μεσσηνίας, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει με τις πράξεις και τις παραλήψεις του, την πρ. ΕΑΣ Μεσσηνίας σε οικονομικό φαλιμέντο, αντί να σιωπά, βγαίνει προκλητικά να ζητεί προληπτικά λογοκρισία και απαγόρευση στη «Φ» και τον Θαν. Τσαμούλη για οτιδήποτε αφορά το βίο και την πολιτεία του στο συνεταιριστικό κίνημα.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό προχθές βράδυ στο BEST, ο Θαν. Τσαμούλης μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, που απέρριψε το αίτημα Κοζομπόλη και της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., υπογράμμισε: Αν κάτι έπρεπε να απαγορευτεί σ’ αυτή την υπόθεση είναι η συνεταιριστική ιδιότητα στον Β. Κοζομπόλη μέχρι την τελεσίδικη εκκαθάριση των υποθέσεων, για τις οποίες ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. είναι υπόλογος.

Στο δελτίο ειδήσεων του BEST ο Ν. Μπελογιάννης μετέφερε πληροφορίες προερχόμενες από δικαστικές πηγές, ότι αυτές οι υποθέσεις βρίσκονται σε τελικό προανακριτικό ή ανακριτικό στάδιο και ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα ρίξουν τη μάσκα της υποκρισίας, την οποία υποδύονται εκείνοι που θα έπρεπε αντί να είναι τιμητές και να ζητούν απαγορεύσεις για τα ΜΜΕ, να δίνουν εξηγήσεις στον αγροτικό κόσμο για τα έργα και τις ημέρες τους που οδήγησαν σε αδιέξοδο το συνεταιριστικό κίνημα της Μεσσηνίας. Κάλεσε μάλιστα στο Best τον Βασ. Κοζομπόλη να μιλήσει δημόσια γι’ αυτές τις υποθέσεις και όχι να προσπαθεί να φιμώσει τον Τύπο και να λειτουργεί με όρους «παράγκας».

Παράλληλα έγινε αναφορά στην ένταση που δημιούργησε σε βάρος του διευθυντή της «Φ» στο δικαστήριο, ο Οικονομικός διευθυντής της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., παρεμβαίνοντας στη διαδικασία για να «εισπράξει» την παρατήρηση του δικαστή.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ένα τεράστιο ζήτημα που είχε οδυνηρές συνέπειες για την «Ενωση Μεσσηνίας» είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) του κανονισμού 867/2008. Η πρώην ΕΑΣ είχε υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ύψους πάνω από 3 εκατ. ευρώ επί προεδρίας Β. Κοζομπόλη με «εργολάβο» του Στ. Δρυ και την εταιρεία του Food Standard, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα ύψους 4,13 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με «εργολάβο» πάλι τον «κολλητό» του Β. Κοζομπόλη, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, λόγω των πλαστών εγγυητικών που… προμήθευσαν οι «εργολάβοι» και οι οποίες κρίθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως «μη κανονικές». Και από συνέβη και για την ΕΑΣ Μεσσηνίας και για την ΕΑΣ Λέσβου. Γράψαμε πολλά για την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2014 αλλά απάντηση δεν πήραμε ακόμη, ούτε από τον «πολυπράγμονα» Στ. Δρυ, ο οποίος με ανάλογο αίτημα προσωρινής διαταγής είχε προσπαθήσει να φιμώσει το Olivenews.gr – και προσωρινά είχε επιτύχει - αλλά το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα Δρυ, δικαιώνοντας τον δημοσιογράφο Βασίλη Ζαμπούνη, για την υπόθεση των «πλαστών» εγγυητικών επιστολών. Θυμίζουμε σήμερα ορισμένα από αυτά για να αντιληφθεί ο αγροτικός κόσμος ότι το «πάρτι» με το κοινοτικό χρήμα είναι ατελείωτο. (ΣΕΛΙΔΑ 10)

Η «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» πληρώνει τώρα τις συνέπειες με τριετή αποκλεισμό από τα προγράμματα, τα οποία όμως εγκρίθηκαν για τους τρεις συνεταιρισμούς της «παράγκας» με «εργολάβο» ποιον άλλον τον πάντοτε… χρήσιμο και αυτοκόλλητο Στ. Δρυ, ο οποίος θα υλοποιήσει στη Μεσσηνία 4 στα 4 προγράμματα ύψους άνω των 1 εκατ. ευρώ. Για το πρώτο πρόγραμμα της πρ. ΕΑΣ επί Κοζομπόλη είχαν πολλά αρνητικά δει το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερα για εκείνο του Audi turbo, με το οποίο ο τότε πρόεδρός της έκανε το… κομμάτι του! Ελπίζουμε τώρα να μην έχουμε τίποτε 4Χ4 να… οργώνουν στους Μεσσηνιακούς κάμπους και τα βουνά για την «εξυπηρέτηση» του αγροτικού κόσμου της Μεσσηνίας!!!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν γνωρίζει τίποτε για το φυλλάδια (φωτό) με τις θέσεις της, η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., και την αθέμιτη ενασχόληση με τα διοικητικά και οικονομικά της «ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Το ισχυρίστηκε στο δικαστήριο αποδίδοντας την έκδοση και διανομή του σε προβοκάτσια! Ωστόσο δεν μας απάντησε γιατί δεν το καταδίκασε μόλις κυκλοφόρησε παντού στη Μεσσηνία, διαχωρίζοντας τη θέση της και γιατί δεν απάντησε στη «ΦΩΝΗ» όταν κατάγγειλε τη διανομή του; Παρά την αποκήρυξή του, πάντως, από τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. εμείς γνωρίζουμε ότι στα Φιλιατρά το μοίραζε κοπέλα από το εκεί γραφείο της. Αραγε ποιος αγρότης στη Μεσσηνία μπορεί να πιστέψει την «παράγκα» ότι έπεσε… θύμα προβοκάτσιας για να προπαγανδιστούν οι θέσεις της με στόχο προσέλκυση πελατών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης; Ποιος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την έκδοση και τη διανομή χιλιάδων φυλλαδίων για να προβοκάρει τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ.; Αυτές είναι φαιδρότητες και πρακτικές «παράγκας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.