Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Παίρνουν θέσεις μάχης στη ΝΔ

Στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ποντάρει ο Αντώνης Σαμαράς για να αλλάξει τους συσχετισμούς όποτε και αν συνεδριάσει η Κ. Ο. για αποφασίσει σε σχέση με την στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο πρώην πρόεδρος ......

της Βουλής εμμέσως συντάσσεται με την ηγετική ομάδα αφού λέει ” όχι ” στην συμφωνία ενώ παράλληλα προτείνει να ψηφίσουν οι βουλευτές κατά συνείδηση, εάν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα όμως θέση παίρνει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αφού συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για πάνω από τρεις ώρες και συζήτησαν για ” όλα ” με τις πληροφορίες να επιμένουν πως οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως δεν συντρέχει λόγος αλλαγής της ηγεσίας, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.
Από την άλλη όμως οι αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά, ανεβάζουν τους τόνους και ετοιμάζονται για την Κ.Ο., αφού εκεί θα τεθεί με ένταση το αίτημα να αποφασίσουν οι ίδιοι βουλευτές για το τι θα ψηφίσει η ΝΔ στη Βουλή όταν έρθει η συμφωνία.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Αντώνη Σαμαράς θα έχει δεχθεί πλήγμα και οι ίδιοι θεωρούν πως θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Πάντως η ηγετική ομάδα επιμένει πως κάλπη δεν θα στηθεί στην Κ.Ο. αφού την τελική απόφαση θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς, αφού πρώτα βέβαια θα έχει ακούσει τους βουλευτές του. Όσον αφορά πάντως τις φήμες περί νέας επικοινωνίας της Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΝΔ, για να στηρίξει την όποια συμφωνία η Συγγρού διαψεύδει κάτι τέτοιο.

Το σίγουρο όμως είναι ότι μετά την επικείμενη συμφωνία τίποτε δεν θα είναι ίδιο στη ΝΔ, αφού οι δυο πλευρές ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά παράταξη.

Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.