Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Κακοκαιρία το απόγευμα στην Αττική

- Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
- Που θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα με υδροστρόβιλους τις επόμενες ώρες
- Καταιγίδες στην Αττική από το απόγευμα
- Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Μια σφοδρή για την εποχή κακοκαιρία επηρεάζει ήδη τη χώρα από ..........

χθες με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και γενικά έντονα φαινόμενα.

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σήμερα Πέμπτη, όπως προέβλεψε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ηπειρο, στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι ισχυρά.

Συγκεκριμένα, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στη Θάσο, στην Καβάλα, στη Σαμοθράκη, στη Ξάνθη, στη Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στη Χαλκιδική, στη Λάρισα, στη Λαμία, στη Λιβαδειά. Αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θήβα, στη Χαλκίδα, στην Κύμη και στη Σκύρο.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά στο Βόλο, στο Πήλιο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στην Αλλονησο, στο Μαντούδι, στην Ιστιαία και αργότερα στην Κόρινθο, στον Ισθμό, στην Επίδαυρο, στο Άργος και στο Ναύπλιο. Στις περιοχές αυτές, πέρα από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, δεν αποκλείεται να έχουμε και υδροστρόβιλους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο εως 7 μποφόρ, αλλά στις περιοχές που θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα τα μποφόρ θα είναι ενισχυμένα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα απο 14 εως 24 βαθμούς, στα κεντρικά από 16 εως 30 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 18 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το μεσημέρι να συννεφιάσει και αργότερα το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 εως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 εως 29 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Παρασκευή

Αστατος θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Το πρωί τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Πάντως από το απόγευμα περιμένουμε βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και τα βόρεια ενώ το βράδυ τα πολύ ισχυρά φαινόμενα θα κοπάσουν σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 εως 6 μποφόρ, αλλά στα νοτιοδυτικά πελάγη, στη θάλασσα της Ρόδου και της Καρπάθου, θα πνέουν δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 εως 27 βαθμούς, στα κεντρικά από 17 εως 28 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 19 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το πρωί κυρίως στα βόρεια του νομού αλλά από το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις το πρωί με βροχές κατά τόπους ισχυρές αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 26 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή. Ωστοσο τα φαινόμενα θα επιμείνουν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βουνά.

Οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.

Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.